Суспільне мовлення

Продаж інформації про критичну інфраструктуру. На Львівщині затримали податківця

На Львівщині СБУ затримала посадовця Державної податкової служби України за продаж конфіденційної інформації у сфері торгівлі нафтопродуктами. Також слідчі проводять розслідування щодо причетності до схеми інших працівників ДПС. Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління СБУ в Львівській області.

Як встановили слідчі, посадовець Державної прикордонної служби отримував хабарі від замовників за передачу конфіденційної інформації.

“Пакет даних стосовно одного підприємства він оцінив у 150 доларів США. Туди входила інформація про обсяги імпорту та збуту нафтопродуктів, клієнтська база та інші конфіденційні відомості котрі зберігались лише у базі даних податкової”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували факти продажу кількох пакетів даних з конфіденційною інформацією. Крім того, слідчим вдалось з’ясувати, що затриманий планував продати ще кілька “інформкейсів” на суму $1500 США.

Слідчі провели обшуки у приміщеннях ГУ ДПС у Львівській області та за місцем проживання посадовця і вилучили документи та комп’ютерну техніку. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Суд обрав запобіжний захід: арешт із правом внесення застави.

За даними Львівської прокуратури, до схеми причетні й інші працівники Державної прикордонної служби. Таку діяльність податківці провадили систематично. Їх відсторонили від роботи. Наразі триває розслідування задля притягнення їх до відповідальності.

Читайте також

Підробка документів: у Львові затримали голову БФ та місцевого жителя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через пункт пропуску “Шегині” двоє чоловіків намагались вивезти з України понад 3 мільйони 800 тисяч гривень


Джерело: Суспільне мовлення України