Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із військовим 80 бригади Тарасом Подібкою

Сьогодні, 26 жовтня, у Львові попрощаються із захисником України Тарасом Подібкою. Військовому було 40 років. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Тарас Подібка народився у Львові. Чоловік закінчив Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва та Українську академію друкарства, де отримав повну вищу освіту. Після завершення навчання проходив військову службу в лавах Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. У мирний час чоловік працював електромонтажником. З 2009 року обіймав посаду провідного інженера електрозв’язку Міського центру інформаційних технологій.

У 2014-2015 роках львів’янин брав участь в АТО. Тоді захищав Україну в складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. За особисту мужність Тараса Подібку нагородили нагрудними знаками “Учасник АТО” та “Ветеран війни”. На початку повномасштабного вторгнення РФ військовий повернувся до лав 80 бригади. Тарас Подібка загинув 21 жовтня. У нього залишилися батьки та старша сестра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прощання з Героєм відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла об 11:00. За пів години розпочнеться міська церемонія на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

У Львові прощаються із захисником України Дмитром Кучинським


Джерело: Суспільне мовлення України