Суспільне мовлення

На Львівщині оголосили набір поліцейських офіцерів для шести громад

Вчора, 24 жовтня, на Львівщині стартував конкурс на дев’ять посад поліцейських офіцерів громади. Вони обслуговуватимуть територію Яворівської, Новояворівської, Івано-Франківської, Рава-Руської, Оброшинської та Белзької територіальних громад. Про це Суспільному розповіла начальниця сектору взаємодії з громадами Головного управління Нацполіції Львівщини Оксана Бобяк.

Дмитро Савицький працює поліцейським офіцером громади Нового Яричева п’ятий місяць. Разом з напарником вони відповідають на дзвінки та виїжджають на виклики. Шериф каже, що має дещо більше обов’язків, ніж звичайний дільничний. Бо співпрацює з селищною радою та різними службами.

“Крім всіх тих функцій, які виконує дільничний, ми ще займаємося безпекою дорожнього руху. Зброя завжди при нас. Тому що в будь-який момент ми можем виїхати. І вночі, якщо стається якийсь злочин на території громади. Матеріали, які ми розглядаємо — це найбільше є про вчинення домашнього насильства”, — каже поліцейський офіцер громади Дмитро Савицький.

Поліцейський офіцер громади Дмитро Савицький спілкується із місцевими жителями. Суспільне Львів

У селі Оброшине — центрі територіальної громади, ще немає шерифа. Тож від початку війни жителі громади організувалися та влаштували чергування на добровільній основі. Однак в громаді сподіваються, що невдовзі у них з’явиться свій поліцейський офіцер. Для нього вже підготували та обладнали приміщення із технікою для відеоспостереження.

“Зараз ми організували такий умовний центр безпеки. Де є чергова частина, де кожен день цілодобово можна зателефонувати і повідомити про порушення. Має бути людина, яка за це все має відповідати і організовувати. В тому числі це має бути поліцейський офіцер громади. Ми зробили йому приміщення, зараз виділили гроші на закупівлю автомобіля. І хочемо спільними зусиллями забезпечувати безпеку на території громади”, — каже голова Оброшинської громади Іван Галич.

Зараз на Львівщині працює 62 поліцейських офіцери громади. Власне, саме громада забезпечує їх робочими кабінетами та автомобілями, а Нацполіція — зброєю та оплатою праці.

“Філософія проєкту полягає в тому, що поліцейський офіцер громади постійно присутній на території. Він є частинкою цієї громади. Він відповідає за безпеку мешканців і підзвітний громаді. Йому буде легше працювати з людьми, яких він уже знає. Людям буде легше з ним комунікувати, оскільки він постійно на місці”, — каже начальниця сектору взаємодії з громадами ГУ НП Оксана Бобяк.

Переможці конкурсу на посаду поліцейського офіцера громади, перш ніж почнуть працювати, пройдуть навчання. Воно триватиме два з половиною місяці.

Читайте також

На Львівщині патрульні з радарами TruCAM працюватимуть ще на трьох ділянках

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Ми були без захисту”. У громаді на Львівщині облаштують добровільну пожежну бригаду


Джерело: Суспільне мовлення України