Суспільне мовлення

На французькому фестивалі виступить львівський Театр Лесі

На театральному фестивалі “Заборонені сенси” у Франції виступить Львівський академічний театр імені Лесі Українки. Театрали представлять французькій публіці виставу “Imperium Delendum Est”. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Актори покажуть в межах спеціальної програми “Contre-Sens” виставу “Imperium Delendum Est”. Це перша сценічна робота, підготована після повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, у виставі представлена поезія Галини Крук, Катерини Калитко та Мар’яна Пирожка, написана після 24 лютого.

“Imperium Delendum Est” не має чіткого жанрового визначення. Як і наше життя сьогодні. У цій виставі багато голосів, що звучать люттю, болем і надією. Багато музики, що бринить боротьбою та свободою. Ми промовляємо слова, які написали цієї весни українські поетки та поети. Ми ділимось страхами і снами. Ми сміємось з одного жарту, хоча насправді це не жарт”, — йдеться в описі вистави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Покази вистави відбудуться у національних французьких театрах. 24 жовтня — у Національному театрі комедії у місті Сент-Етьєн. Та 25 жовтня — у Національному театрі комедії міста Валанс.

У Хорватії презентували скульптурну композицію “Поет і Птах”, створену на честь Івана Франка


Джерело: Суспільне мовлення України