Суспільне мовлення

У Львові соціальні працівники виготовляють окопні свічки для військових

У Львові соціальні працівники виготовляють окопні свічки для українських військових. Невеличка свічкарня запрацювала тиждень тому. Там уже встигли виготовити більше сотні окопних свічок. І зупинятися не планують — працюватимуть аж до перемоги. Про те, як створюють свічки, дізнавалось Суспільне.

Основа для окопних свічок для українських військових — бляшанка, картон і віск.

“Починаємо процес скручування. На початку трішки щільніше, додаємо гніти і орієнтовно десь з середини вже не так туго ми скручуємо. Парафін має мати вільний доступ. Рівномірно розподіляємо картон, втрамбовуємо і бляшанка готова до заливки”, — каже завідувачка відділу Центру соціальної підтримки Олена Сметаніна.

Далі волонтери розплавляють віск або парафін і заливають його у два етапи. Перший раз віск має ввібратись, а другий — покрити всю бляшанку.

Бухгалтерка Центру соціальної підтримки Андріана Яворівська заливає окопні свічки. Суспільне Львів

Такі окопні свічки працівники Центру соціальної підтримки роблять у вільний від роботи час. Усю роботу поділили: хтось обрізає бляшанки, хтось нарізає картон, інші топлять віск і заливають свічки.

“Ми спочатку десь місяць збирали бляшанки від котячого корму, тому що це більш запотребуваний об’єм, який військовий може покласти собі в кишеню. Це дозволяє посушити шкарпетки, загріти горнятко води для кави чи чаю та зігрітися. Зараз нам збирають модульні містечка ось такі бляшанки від продуктів харчування, а також коробки”, — каже заступниця директора Центру соціальної підтримки Неля Біляєва.

Окопні свічки для військових виготовляють з бляшанок від продуктів харчування

Окопні свічки для військових виготовляють з бляшанок від продуктів харчування. Суспільне Львів

Львів’яни теж можуть допомогти у виготовленні окопних свічок, а саме приносити віск, парафін чи недопалки свічок у модульні містечка. Звідти їх передадуть у Центр соціальної підтримки. Перший пакунок з сотнею окопних свічок вже сформували і готують до відправлення на фронт українським військовим.

“Воно їм дійсно потрібно для зігріву і щоб відчути, що про них пам’ятають. Ми так само дбаємо, по трошки рухаємося до перемоги як і вони”, — додає Неля Біляєва.

Читайте також

У Львові волонтери виготовили та передали майже 500 окопних свічок військовим

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині жителі трьох сіл об`єдналися, аби разом допомагати ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України