Суспільне мовлення

“Олександрія” у Києві перемогла “Львів” і піднялась на третє місце в чемпіонаті

У дев’ятому турі української футбольної прем’єр-ліги сезону 2022-23 років футбольний клуб “Олександрія” з однойменного міста Кіровоградської області виграв у футбольного клубу “Львів” з рахунком 2:0. Домашня для олександрійців гра відбулася на національному спорткомплексі “Олімпійський” у Києві.

Перший “протокольний” момент матчу відбувся вже на другій хвилині. За фол проти олександрійця Олега Кожушка жовту картку від головного арбітра Дмитра Пашчишина отримав захисник гостей Роман Никитюк. Вона так і лишилась єдиним попередженням в пасиві гравців львівської команди.

На шостій хвилині, після підкрученої подачі Владислава Калітвінцева з кутового, м’яч влучив у штангу воріт львів’ян.

На 27-ій хвилині міг відкривати рахунок у матчі нападник “Львова” Владислва Бугай, але пробив над воротами господарів після пасу з глибини від Михайла Шишки.

На другій, компенсованій до першого тайму, хвилині голом відзначився Владислав Калітвінцев. Його флангова подача на партнера виявилась неточною, однак м’яч залетів у дальній кут воріт, які захищав Олександр Ільющенков – 1:0 на користь “Олександрії”. З цим рахунком команди пішли на перерву.

Після перерви, на 56-ій хвилині матчу, гості могли зрівнювати рахунок, та удар Бориса Крушинського зі штрафного парирував голкіпер олександрійців Олег Білик.

На 67-ій хвилині матчу остаточний рахунок встановив Андрій Цуріков, реалізувавши пас з флангу від Владислава Калітвінцева – 2:0.

Єдине попередження у складі господарів заробив Кирило Дришлюк, на 80-ій хвилині сфоливши на Борисові Крушинському.

“Олександрія” – “Львів” 2:0

Голи: Калітвінцев, 45+2, Цуріков, 67

“Олександрія”: Білик — Мірошніченко, Мельник, Бабогло, Цуріков — Демченко, Дришлюк (Мустафаєв, 90), Рибалка (Ковалець, 71) — Калітвінцев (Шулянський, 84), Кожушко (Кобзар, 72), Третьяков (Скорко, 90).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Львів”: Ільющенков — Муравський, Никитюк, Мильченко — Васильєв — Грисьо, Шишка (Крушинський, 52), Бойко (Мишенко, 52), Полегенько — Нич (В. Михайлів, 69), Бугай.

Що відомо

  • Перемога над львів’янами стала для “Олександрії” другою поспіль з рахунком 2:0. В минулому турі, 18 жовтня, підопічні Юрія Гури перемогли “Кривбас”.
  • “Олександрія” має в запасі виїзну гру першого туру з “Дніпром-1”, яка запланована на 16 листопада, і домашню – з харківським “Металістом 1925”, яку перенесли через російські обстріли. В активі олександрійців – 16 очок, що дозволило команді піднятися на третю сходинку турнірної таблиці чемпіонату. “Львів”, з п’ятьма очами – 13-й.
  • В наступному турі Олександрійці зіграють в гостях з донецьким “Шахтарем”, “Львів” прийматиме харківський “Металіст”.

Читайте також

  • Лідер УПЛ “Дніпро-1” вперше в сезоні втратив очки у чемпіонаті, зігравши внічию з “Інгульцем” з Кіровоградщини у восьмому турі.
  • Під час благодійних матчів у Нью-Йорку бейсболісти з Кіровоградщини зібрали понад 20 тисяч доларів.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб


Джерело: Суспільне мовлення України