Суспільне мовлення

Львів попрощається зі ще чотирма захисниками України

Сьогодні, 20 жовтня, у Львові попрощаються з чотирма військовими, які боронили Україну. Дмитро Фіалка, Михайло Іваніків, Роман Чабан та Ігор Марченко загинули у бою з російськими окупантами. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

О 11:00 розпочнеться Чин похорону Михайла Іваніківа, Романа Чабана та Ігоря Марченка, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

О 14:00 розпочнеться міська церемонія прощання з Дмитром Фіалкою. Поховають воїна на Янівському цвинтарі на єврейській дільниці за іудейською традицією. Родина просить не купувати штучних вінків та живих квітів, адже за їхньою традицією підходять лише сухоцвіти.

Львів попрощається з футбольним тренером та захисником Дмитро Фіалкою. Фото: Львівської міської ради

Дмитро Фіалка (“Шип”) родом зі Львова. Йому було 39 років.

У п’ятнадцять років переїхав до Ізраїлю. Там завершив навчання та опанував професію футбольного тренера. Проходив військову службу у лавах Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), де здобув бойовий досвід.

У 2015 році повернувся до України. Працював тренером ФК “Львів”.

Із початком повномасштабного вторгнення вступив добровольцем до складу Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”. Займався відбором добровольців до лав новоствореного батальйону, був інструктором. Згодом отримав звання командира взводу. Зі слів побратимів, Дмитро Фіалка “був справжнім командиром і понад усе цінував життя бійців”.

У Дмитра Фіалки залишилися дружина, двоє дітей, мама та брат.

Львів попрощається з ще чотирма захисниками України

Львів попрощається з Михайлом Іваніківим. Фото: Львівської міської ради

Михайло Іваніків родом з села Болотня Львівської області. Йому був 41 рік.

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Брав участь у Тимчасовій Місії ООН у Республіці Косово.

У мирний час працював будівельником в Україні та за кордоном. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину і вступив до 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

У Михайла Іваніківа залишилися дружина, двоє доньок, мама та двоє братів.

Львів попрощається з ще чотирма захисниками України

Львів попрощається з Романом Чабаном. Фото: Львівської міської ради

Роман Чабан — львів’янин. Йому було 42 роки. Роман Чабан не дожив до свого 43-річчя один день. Займався карате, важкою атлетикою, навчався будівельної справи.

Проходив військову службу на території Одеської області.

Після завершення навчання працював у будівельній сфері, займався проєктуванням житлових та інших споруд. У вільний від роботи час продовжував активно займатися спортом.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії добровільно став на захист Батьківщини. Боронив Україну у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

У Романа Чабана залишилися дружина, двоє дітей, сестра та мама.

Львів попрощається з ще чотирма захисниками України

Львів попрощається з Ігорем Марченком. Фото: Львівської міської ради

Ігор Марченко — львів’янин. Йому було 50 років.

У період з 1994 до 1996 років проходив військову службу у лавах Збройних Сил України в Одесі.

У мирний період впродовж кількох років працював учителем історії в одній з львівських шкіл. Згодом займався підприємницькою діяльністю.

Із першого дня повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну. Протистояв російським окупантами у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Ігоря Марченка залишилися дружина, дві доньки, мама та сестра.

Що відомо

  • Тіло екстренера львівського клубу “Динамо” та українського захисника Дмитра Фіалки повернули під час обміну. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак 11 жовтня.
  • “Вдалося звільнити 32 наших воїни та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні, працював дитячим тренером з футболу у клубі “Динамо” (Львів). Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання — дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем”, — написав Андрій Єрмак у Facebook.


Джерело: Суспільне мовлення України