Суспільне мовлення

До Львова на чемпіонат з фехтування приїхала лідерка збірної Ольга Харлан

До Львова з-за кордону приїхала лідерка збірної з фехтування Ольга Харлан. Спортсменка взяла учать у всеукраїнському чемпіонаті. За результатами цих змагань відбудеться відбір спортсменів, які представлятимуть Україну на міжнародному турнірі в Алжирі.

Ольга Харлан від початку повномасштабного вторгнення перебувала та тренувалась в Італії. У червні спортсменка здобула медаль з командою на чемпіонаті Європи. Тепер приїхала до Львова змагатись на чемпіонаті України.

“Дуже скучила за Україною, за людьми. Дома краще, ніж деінде, тому це для мене дуже емоційно”, – каже лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан.

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан на всеукраїнському чемпіонаті у Львові. Суспільне Львів

Це перші всеукраїнські змагання із фехтування від початку повномасштабної війни. На цьому чемпіонаті відберуть спортсменів, які в листопаді представлятимуть Україну на міжнародному турнірі у Алжирі.

“На міжнародному турнірі будуть і командні змагання, й індивідуальні змагання, тому ми будемо також дивитись: хто буде змагатись в індивідуальних змаганнях, а хто – в командних”, – каже тренер національної збірної України з жіночої шаблі Євгеній Стаценко.

До Львова на чемпіонат з фехтування приїхала лідерка збірної Ольга Харлан

Всеукраїнський чемпіонат з фехтування у Львові. Суспільне Львів

“В шаблі чоловічій багато титулованих спортсменів. У цьому сезоні навіть маючи такий складний рівень підготовки, але вибороли друге місце на чемпіонаті Європи, третє місце на кубку Європи”, – каже старший тренер Національної збірної України з чоловічої шаблі Дмитро Пундик.

У чемпіонаті України взяли участь 27 дівчат та 34 хлопці. Завтра, 21 жовтня, стане відомо хто представлятиме Українську збірну на міжнародній спортивній арені.

Читайте також

Україна здобула перше “золото” чемпіонату світу-2022 з кульової стрільби. Її приніс Павло Коростильов

“Дніпро-1” продовжив переможну серію в УПЛ: вирвали перемогу в “Руха” на 90+5 хв у матчі з двома вилученнями

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна завоювала другу ліцензію на Олімпіаду-2024: як це сталося


Джерело: Суспільне мовлення України