Суспільне мовлення

На Львівщині не знизився рівень споживання електроенергії: в ОВА попередили про наслідки

На Львівщині з 10 жовтня не знизився рівень споживання електроенергії. Про це під час брифінгу у медіацентрі “Україна” повідомив заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. За його словами, якщо така ситуація буде надалі, на Львівщині можуть застосовувати віялові вимкнення електроенергії.

Андрій Годик розповів, що зараз підприємці, торгові центри та побутові споживачі використовують електроенергію у тих обсягах, що і до 10 жовтня.

“До кінця не зрозуміла позиція бізнесу. Центральна частина міста, у пікові години місто активно освітлене зовнішньою світловою рекламою, навіть, коли заклади не працюють. Окремо хочу звернутися до торгових центрів щодо зменшення електроспоживання. Якщо ми не зменшимо споживання, буде застосовуватися крок — обмеження споживання і, при необхідності, тимчасове вимкнення енергії для суб’єктів та більшого загалу”, — сказав Андрій Годик.

За словами Андрія Годика, у ОВА напрацюють наказ про обмеження зовнішньої світлової реклами після завершення роботи закладів і під час комендантської години. Також організують зустріч з керівниками профільних асоціацій, щоб донести позицію до суб’єктів господарювання.

На Львівщині 20 та 21 жовтня обмежили споживання електроенергії для промисловості з 7:00 до 22:00. Це зробили для того, аби не було “блекауту” — це повне погашення системи, розповів директор Західного Територіального управління обслуговування мережі НЕК Укренерго Віталій Федун. Він радить споживати електроенергію уночі.

“Обмеження промислових споживачів, такі графіки заздалегідь погоджені. Ми повинні на ці два дні стабілізувати ситуацію і пройти без цих віялових відімкнень, а правильно вони називаються згідно з інструкціями — графіки аварійних відімкнень”, — каже Віталій Федун.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, навіть якщо у області доведеться застосовувати віялові відімкнення електроенергії, вони триватимуть не більше 4 годин. Такі графіки вже розробили, розповів під час брифінгу технічний директор ПрАТ “Львівобленерго” 
Петро Чорнописький. У разі потреби, їх опублікують на сайті. Вони міститимуть інформацію про перелік вулиць та години відімкнення електроенергії.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області. Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • 12 жовтня начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львові та області повністю відновили електропостачання.
  • У “Львівводоканалі” рекомендували жителям міста зробити запаси питної та технічної води. Запасів має вистачити щонайменше на три доби.
  • 13 жовтня, аби запобігти впровадженню віялових відключень світла в області, у “Львівобленерго” попросили людей економити електроенергію.
  • Для економії електроенергії у Львові зупинять роботу фонтанів та вимкнуть підсвітку на фасадах будинків.


Джерело: Суспільне мовлення України