Суспільне мовлення

На Львівщині жителі трьох сіл об`єдналися, аби разом допомагати ЗСУ

Жителі трьох сіл: Містки, Малинівка та Дебянка, що на Львівщині, об’єдналися, аби підтримати українських військових. Від початку вторгнення студенти населених пунктів назбирали більше мільйона гривень. За ці гроші закупили спорядження для військових та автівки.

За словами старости Місткинського територіального округу Любові Войтович, допомагають українським військовим всі жителі, незалежно від віку.

“Всі жителі нашої громади долучаються. Там у нас у шкільному спортзалі сітки плели , збирали харчі, господині вареники ліпили, пекли смаколики, передавали. Ще часто мешканці громади оголошують збори на підтримку наших хлопців. Забрали зігріваючі пакети, хлопці і дівчата їх дуже просять”, – каже староста Місткинського територіального округу Любов Войтович.

Гроші для українських воїнів також збирає місцева молодь. Від початку повномасштабного вторгнення студенти зібрали більше мільйона гривень. За ці гроші закупили спорядження для військових та автівки. На Схід вже передали 5 машин. Ще одну готують до відправлення.

“Це машина для нашої місцевої медикині Оксани Пездарської, яка зараз знаходиться на передовій. Машину обладнали як могли, чекаємо на деякі деталі і будемо відправляти”, – каже волонтер Ігор Сороковський.

Суспільне Львів

Зараз місцеві волонтери готуються до морозів і роблять буржуйки для українських захисників. Кажуть: вони універсальні, бо біля них можна зігрітись, приготувати їсти і висушити одяг.

“Сюди нагору ще можна поставити сітку, на якій також можна щось сушити, ми зробили так, щоб вони могли зніматись, можна транспортувати”, – кажуть волонтери.

На Львівщині жителі трьох сіл об`єдналися, аби разом допомагати ЗСУ

Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Буржуйки відправлять на схід до кінця жовтня. В подальшому у планах волонтерів – закупити теплу форму для військових.

На Львівщині у садочку виготовляють енергетичні батончики та вареники для військових


Джерело: Суспільне мовлення України