Суспільне мовлення

У Львові відкриється виставка художника Сергія Якуніна

Персональна виставка українського художника Сергія Якуніна “Шелест” відкриється 20 жовтня у Львівському муніципальному мистецькому центрі, про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

“Раді приймати виставку Сергія Якуніна – мислителя, одного з зачинателів українського site-specific art. Кожен у виставці Якуніна буде шукати моменти спокою, циклічності в житті, момент віддзеркалення себе в реальності і реальності в собі. Це буде виставка, на яку треба прийти помедитувати і заспокоїти себе в цей буремний час”, – говорить директорка Муніципального мистецького центру Роксолана Мицько.

Сергій Якунін – український художник, працює у жанрах інсталяції, скульптури, фотографії, відео, лендарту, а також site-specific art. Першим був проєкт 1994 року “3/3”, створений спільно Анною Сидоренко та Глібом Вишеславським.

У 2021 році вийшов альманах “Sergei Yakunin. Sculpture and Site-specific Art від Stedley Art Foundation”, який є оглядом творчості митця з 1970 по 2018 роки як одного з зачинателів українського site-specific art.

Сергій Якунін “Обмеження”, 1973. Фото: пресслужба

У Львові відкриється виставка художника Сергія Якуніна

Сергій Якунін “Вихід”, Історичний музей, Львів, 1995. Фото: пресслужба

“Під час війни я став злішим”: українські художники Сай, Трофіменко, Філоненко і Храмцов про мистецтво під час війни

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected] Ваші історії важливі для нас!


Джерело: Суспільне мовлення України