Суспільне мовлення

Уламок ракети потрапив у голову: у Львові прооперували 12-річного хлопця з Донеччини

У Львові лікують 12-річного Стаса. У будинок родичів, де він разом з сім’єю переховувався від війни, у селі Грушуваха, що на Харківщині, поцілила російська ракета. Хлопець отримав черепно-мозкову травму та дев’ять днів пробув у комі. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Родина Стаса до Харківщини приїхала з Краматорська, що на Донеччині. Там сім’я сподівалася врятуватись від обстрілів. Але російські війська почали обстріл села. Ракета поцілила у кімнату, де був Стас.

“Це було 10-те червня, п’ята ранку. Жінка пішла корову доїти, а ми з сином були в хаті вдвох, в різних кімнатах. Я до нього – і тут вибухнуло. Далі не пам’ятаю. Відкриваю очі –навколо цегла валяється. Я давай розгрібати і витягнув його. Побачив, що в нього травма голови”, – розповідає батько Стаса Анатолій.

Перше ТМО Львова

Стаса госпіталізували до харківської лікарні. Там у нього діагностували черепно-мозкову травму із дефектом лобної кістки довжиною 8 см. Хлопцю зробили операцію на головному мозку, він 9 днів пробув у комі. Потім його доставили до Львова.

“Станіслав до нас з Харківської області був доставлений з важким пораненням головного мозку, зокрема, лівої півкулі лобної ділянки, мав дефект лобної кістки. Колеги там провели йому первинну хірургічну обробку, забрали кісткові уламки”, – каже завідувач нейрохірургічного відділення Михайло Ловга.

У Львові Стасу зробили краніопластику – встановили пластину, яка закрила отвір у черепі.

“Ми відправили колегам у Сполучені Штати обстеження– комп’ютерну томографію, потім по розмірах там виготовили пластину і наш колега зі США привіз цю пластину. Ми разом з ним її встановили. По-перше, це був косметичний дефект, бо там же немає кістки, просто була яма. По-друге, захисний ефект, щоб захистити мозок”, – каже лікар-нейрохірург Тарас Вишенський.

Уламок ракети потрапив у голову: у Львові прооперували 12-річного хлопця

12-річний Стас разом з родиною. Перше ТМО Львова

Зараз Стас проходить реабілітацію після успішної операції. За словами лікарів, функції головного мозку хлопця повністю збережені. Тож хлопець зможе повернутись до повноцінного життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові лікують 14-річного хлопця з Лиману, у дім якого влучила ракета


Джерело: Суспільне мовлення України