Суспільне мовлення

Евакуювали з-під обстрілів. У притулку “Домажир” розповіли про стан нового ведмедя

У вересні у притулок “Домажир”, що на Львівщині, доправили нового ведмедя. Зооволонтери евакуювали його з Бахмута з-під обстрілів. Там ведмідь жив у клітці на приватному подвір’ї. Про те, як почувається тварина через місяць після евакуації, дізнавалось Суспільне.

У притулку ведмедю дали ім’я Бахмут — на честь міста, з якого його вивезли. Покинуту в клітці тварину знайшли військові на одному з місцевих подвір’їв.

“Там біля нього вибухали ракети. Будинок був зруйнований. Але якимось чином клітка все ж таки вціліла. Ми підготували для нього місце. Було для нього складено спеціальний раціон харчування, щоб він себе почував добре. Зараз він вже спокійно виходить на територію, вже нічого не боїться. Тому що на початках він боявся будь-яких шумів”, — каже менеджерка з маркетингу притулку “Домажир” Ольга Федорів.

Ведмідь Бахмут адаптується до нового вольєру. Суспільне Львів

Наразі невідомо, який вік ведмедя. Це визначать згодом ветеринари. Поки що Бахмут адаптується у притулку та звикає до просторого вольєру. Однак далеко від свого боксу ще не відходить.

“Так як Бахмут був дуже виснажений, він довго перебував без їжі і води, ми почали його харчування, його раціон, з більш провареної їжі. І дивилися, чи в нього немає якихось порушень шлунково-кишкового тракту. Він потрохи поправляється, має дуже добрий апетит. Фактично він любить все”, — каже керівниця служби догляду за тваринами Наталія Галайко.

Вік ведмедя ще не встановили

Вік ведмедя ще не встановили. Суспільне Львів

Загалом у притулку “Домажир” мешкає 31 ведмідь. Працівники знають історію і характер кожного.

“Зараз вони всі активно готуються до зимового сну. Вони багато їдять. Ми раді тому, що, наприклад, минулої зими усі ведмеді, які у нас були, вони вже залягли у зимовий сон. Це означає, що у ведмедів відновлюються їхні природні інстинкти”, — додає Ольга Федорів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Його назвали Бахмут. До притулку на Львівщині доставили ведмедя з Донеччини


Джерело: Суспільне мовлення України