Суспільне мовлення

У Львові з’явиться стінопис на честь захисників Маріуполя

Драмтеатр, руїни “Азовсталі” та заміновані дороги Маріуполя — мурал про рідне місто та його захисників малює художник Дмитро Вовк на стіні львівського будинку.

“Я малюю мурал на честь захисників Маріуполя з вірою в те, що кожного, хто нині перебуває у російських застінках буде звільнено, як і саме місто”, — зазначив автор стінопису.

Мурал, біля центру “Я-Маріуполь”. Фото: Суспільне Донбас.

Мурал зайняв площу у 80 квадратних метрів. Дмитро каже, що на нього пішло десь 20 літрів звичайної фарби та 50 балончиків спеціалізованої, для графіті.

Стінопис художник створює там, де щодня збираються десятки маріупольців – навпроти центру «ЯМаріуполь», на площі Галицькій.

У Львові з'явиться стінопис про Маріуполь

Частина стинопсісу про Маріуполь. Фото: Суспільне Донбас.

«Цей мурал передає філософію роботи центру «ЯМаріуполь». Це історія кожного з нас. Тут і символ Маріуполя – Драмтеатр, і «Азовсталь», що російський солдат перетворив на купу залізяччя, а ще заміновані дороги, якими маріупольці рятувалися, залишаючи рідне місто. Але головне – це надія. На повернення, на відновлення і на мир», – каже Ольга Пікула керівниця центру «ЯМаріуполь» у Львові.

Презентація стінопису відбудеться 14 жовтня у День захисників та захисниць України.

Що відомо

  • В окупованому Росією Маріуполі, за даними міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, лишається понад сто тисяч жителів.

Читайте також

Зима близько: у Маріуполі окупанти пропонують замість опалення евакуацію

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram


Джерело: Суспільне мовлення України