Суспільне мовлення

Бізнес Львова закликають скоротити споживання електроенергії

Станом на сьогодні, 13 жовтня, у Львові та області повністю відновили водо- та електропостачання. Але через те, що на Львівщині зруйновані 4 підстанції можуть виникати труднощі, через брак потужностей. Зараз живлення подається з альтернативних джерел. Тому весь бізнес міста закликають скоротити споживання електрики. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленко, для безперебійної роботи підстанцій у місті та області треба скоротити споживання електроенергії.

“Ми прийняли ряд рішень щодо міста: вимикаємо фонтани, підсвітку будинків, сакральних споруд. Також мали розмову з готельєрами, власниками магазинів, щоб вони на своєму рівні теж економили електрику – вимкнули вивіски, рекламу, щоб всередині закладів була зменшена потужність світла”, – каже Андрій Москаленко.

Також за словами Андрія Москаленка, мерія звернеться до мереж аптек та інших середовищ, аби там теж перевели роботу в режим енергозбереження. З таким проханням мерія також звертається до бізнеса міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Вимикати світло в коридорах, кабінетах. Бо здавалося б дрібні речі, то від них залежать життя міста. Маємо економити електроенергію, щоб функціонувало те, що першочергово важливе, – випікання хліба, всі сервіси і послуги”, – каже Андрій Москаленко.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • Отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап’ястя руки.
  • 11 жовтня Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом масованого ракетного обстрілу критичної інфраструктури області військами РФ.
  • 12 жовтня начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львові та області повністю відновили електропостачання.
  • У “Львівводоканалі” рекомендували жителям міста зробити запаси питної та технічної води. Запасів має вистачити щонайменше на три доби.
  • 13 жовтня, аби запобігти впровадженню віялових відключень світла в області, у “Львівобленерго” попросили людей економити електроенергію.
  • Для економії електроенергії у Львові зупинять роботу фонтанів та вимкнуть підсвітку на фасадах будинків.


Джерело: Суспільне мовлення України