Суспільне мовлення

У Львові відбулась акція “Стань донором – врятуй життя захиснику”

У Львові сьогодні, 13 жовтня, у Центрі служби крові області провели акцію “Стань донором – врятуй життя захиснику”. Здати кров мали можливість всі охочі, які не мають протипоказів. Про це Суспільному розповів керівник обласного Центру крові Ярослав Дяків.

Серед донорів крові – студентка Олена Бугай. Дівчина здала кров вперше.

“Нас проінформували в університеті, що є така можливість: здати кров та допомогти іншим. І я вирішила, що потрібно це зробити. Зараз такий час, що потрібно допомагати іншим”, – каже Олена Бугай.

Суспільне Львів

Донором може стати здорова людина віком від 18 до 60 років з вагою від 60-ти кілограмів. Здавати кров можна раз в два місяці. Перед здачею потрібно дотриматись рекомендацій лікарів.

“Не їсти нічого жирного, нічого молочного. Ні в якому разі не пити міцний чай, каву. Добу притриматися посту. До нас приходити поснідати – неміцний чай, якесь печиво”, – каже завідувачка відділення заготівлі крові Ірина Одноріг.

У Львові відбулась акція "Стань донором – врятуй життя захиснику"

Суспільне Львів

Потреба у крові через війну зростає. За словами керівника обласного Центру крові Ярослава Дяківа, зараз існує потреба у всіх групах крові, особливо необхідно поповнювати запаси, які мають негативний резус-фактор.

“Зараз приходить 30-40 людей вдень, нам як мінімум потрібно ще стільки ж, а може й більше. Ми спроможні за день прийняти 100-120 чоловік”, – каже керівник обласного Центру крові Ярослав Дяків.

Акцію організували спільно з Благодійним Фондом “Із янголом на плечі” напередодні Дня захисників і захисниць України.

“Ми обдзвонили всіх наших донорів потенційних, які є в нашому реєстрі, щоб прийшли та до Дня захисника і захисниць нашої країни так само здали кров, щоб рятувати життя”, – каже директор Благодійного Фонду “Із янголом на плечі” Юрій Федеченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жителів Львова просять долучатися і ставати донорами крові, адже поповнювати банк крові потрібно постійно.

На Львівщині тимчасово призупинили виконання планових операцій


Джерело: Суспільне мовлення України