Суспільне мовлення

У Львові та області повністю відновили електропостачання

На Львівщині у всіх населених пунктах повністю відновили електропостачання. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Перебої із подачею електроенергії виникли після масованих ракетних ударів 10 та 11 жовтня. Тоді російські ракети поцілили у чотири об’єкти енергетики на Львівщині. 11 жовтня по двох об’єктах вдарили повторно.

“Учора (11 жовтня, – ред.) під час повітряної тривоги ворог завдав ракетних ударів по території Львівщини – трьома ракетами. Їх випустили з акваторії Каспійського моря. Ще одну ракету воїни ППО збили”, – розповів Козицький.

У пресслужбі Львівської міської ради повідомили, що станом на ранок 12 жовтня у місті повністю відновили подачу світла та води.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Внаслідок агресії росії по об‘єктах критичної інфраструктури, було обмежене електро- та водопостачання міста. Однак, завдяки фахівцям «Львівобленерго», «Укренерго», ДСНС, які допомогли швидко впоратися з наслідками масового удару, станом на ранок 12 жовтня, вже повністю відновлено роботу енергосистеми та водопостачання у всьому Львові”, – повідомили у мерії.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • Отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап’ястя руки.


Джерело: Суспільне мовлення України