Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисниками України Андрієм Крижанівським та Олександром Шабановим

Сьогодні, 12 жовтня, у Львові попрощаються із захисниками України Андрієм Крижанівським та Олександром Шабановим. Їх поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Андрій Крижанівський народився в Одесі. Ще в дитинстві він переїхав до села Іваники Львівської області. Чоловік закінчив Новояворівське вище професійне училище. У 2021 році вступив до Волинського національного університету імені Лесі Українки, навчався на кафедрі прикладної лінгвістики. У травні того ж року підписав контракт із Збройними силами України.

Військовий служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Вже у січні 2022 року виконував бойові завдання на території Луганської області. Захисник України загинув 1 жовтня. Йому було 20 років. У Андрія Крижанівського залишилися батьки, двоє сестер, двоє бабусь та дідусь.

Андрій Крижанівський. Львівська міська рада

Олександр Шабанов родом зі Львова. Чоловік закінчив із відзнакою Тернопільський національний медичний університет імені Івана Яковича Горбачевського. Протягом 1981-1985 року проходив військову службу на посадах рядового і сержантського складу.

Після завершення навчання працював у Центральній міській клінічній лікарні в Сумах. До 2015 року Олександр обіймав посади у КНП ЛОР “Львівська обласна клінічна лікарня”. Згодом його перевели до Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради. Там він працював головним спеціалістом відділу контролю якості медичної допомоги управління внутрішнього фінансового аудиту та контролю якості медичної допомоги.

Крім того, чоловік брав участь у Революції Гідності. У 2017 році Президент України нагородив його орденом “За мужність” ІІІ ступеня. З початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі військової частини А4638. Військовослужбовець загинув 29 вересня у віці 58 років. У Олександра Шабанова залишилися братова та племінники.

Олександр Шабанов

Олександр Шабанов. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону відбудеться об 11:00. За пів години розпочнеться міська церемонія прощання. На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Тіло екстренера ФК “Динамо” та захисника Дмитра Фіалки повернули під час обміну


Джерело: Суспільне мовлення України