Суспільне мовлення

У Львові пацієнту встановили протез за 4 години

У Львові у реабілітаційному центрі “Незламні” чоловікові встановили протез за 4 години. Протез встановлювали за технологією, яку до України привезли спеціалісти зі США. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

48-річний Олег Горділей втратив ногу на другий день повномасштабного вторгнення на Херсонщині, під час обстрілу Антонівського мосту. За словами чоловіка, їхав, аби подивитися чи можливо виїхати з міста, щоб евакуювати родину. Зупинився біля блокпосту українських військових. Тоді по ним прилетіли дві ракети.

“Побачили літак, який летів низько, поверх четвертий-п’ятий. І все. З першого пострілу мені перебило ноги, з другого – засипало землею. Я не втратив свідомість, доповз до дороги, там проїжджала машина, підібрали мене і привезли до лікарні”, – каже пацієнт Олег Горділей.

Олег Горділей, якому встановили протез. Фото: Перше ТМО

Праву ногу Олегові ампутували, ліву – зараз рятують лікарі. Чоловік не вставав на ноги 7 місяців. Протез йому виготовили спеціалісти із США. Вони приїхали до України, аби поділитися методикою швидкого протезування.

“Якщо зробити якісний протез за один день, замість двох тижнів, то ти зможеш допомогти набагато більшій кількості людей. Сподіваюсь, це поставить на ноги багато українців”, – каже протезист Тед Стоун.

Протез за 4 години

Робити протез за один день українських фахівців навчають американські колеги. Перше ТМО Льова

Протез для Олега виготовили за 4 години. Чоловік вже спробував зробити перші, за сім місяців, кроки.

“Перший раз стою на своїх ногах. Не передати, який я щасливий”, – каже Олег Горділій.

У Львові пацієнту встановили протез за 4 години

Олег уже спробував зробити свої перші кроки із протезом. Перше ТМО Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Методикою швидкого протезування американські спеціалісти поділися із українським майстром Назаром Багнюком. Тепер, за словами фахівця, на протез можна буде витрачати не більше одного дня.

У Львові оториноларинголог з Польщі допоміг відновити слух українському військовому


Джерело: Суспільне мовлення України