Суспільне мовлення

На підтримку ЗСУ. У Львові стартував театральний фестиваль “Золотий лев”

У Львові стартували дні “Золотого лева”. Театральний фестиваль зазвичай відбувається на початку жовтня. Цьогоріч через ситуацію в країні “Золотий лев” проведуть в іншому форматі. Вистави відбуватимуться у театрах. Гроші з продажу квитків скерують на допомогу військовим.

Впродовж 32 років театральний фестиваль супроводжували вуличні вистави та театралізована хода-відкриття. Через війну вуличні святкування відмінили.

“Цього року ми до останнього не знали, яка буде ситуація, чи зможемо щось провести. І тому ми назвали це дні “Золотого лева”. Оскільки в цей період завжди відбувався “Золотий лев”. Вистави в нас всі підібрані. Це є вистави-рефлексії воєнного часу, ті вистави, які якимось чином відображають актуальність теми”, — каже організаторка фестивалю “Золотий лев” Ксенія Федоришина.

На дні “Золотого лева” до України приїхав театр із Канади. Театрали привезли прем’єру моновистави “Кафка та син”, де гратиме канадський актор Алон Нашман. Виставу виконуватимуть англійською мовою.

“Я граю дві ролі одночасно — і Кафку-батька, і сина. Це вимагає багато фізичної витривалості, щоб це зіграти правильно. Для глядача ця вистава є алегорією влади та тиранії у всіх формах”, — каже актор та художній керівник театру “Theaturtle” Алон Нашман.

В межах театрального фестивалю буде і музична частина. Із Торонто приїхав та зіграє концерт гурт “Balaklava blues”.

“Зіграють класичний концерт у Першому театрі 8 жовтня. Тобто, такий самий концерт, як і на всіх сценах світу. Українська музика поєднується з українським фольком”, — каже менеджерка гурту “Balaklava blues” Ольга Черткова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дні “Золотого лева” триватимуть з 6 по 11 жовтня. А всі гроші із продажу квитків спрямують на допомогу українським військовим із 68 бригади.

У Львові організували подію “Happy gold day” для літніх людей


Джерело: Суспільне мовлення України