Суспільне мовлення

У Львові попрощаються з трьома військовими 80 десантно-штурмової бригади

У Львові завтра, 27 вересня, попрощаються із військовослужбовцями Іваном Ковальським, Мирославом Литвином та Романом Матвіясом. Чоловіки загинули на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться о 10.00 у Гарнізонному храмі. За пів години на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

На будівлях вздовж маршруту колони висітимуть синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Іван Ковальський. ЛМР

Іван Ковальський народився у Львові. У 2010 році вступив на строкову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, перебував у складі 2 окремої Галицької бригади Національної гвардії України. У 2022 році чоловік вступив до складу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. У серпні 2022 року військовослужбовець проходив військові навчання у Сполученому Королівстві. Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Брав участь у наступальних діях на харківському напрямку. Військовий загинув 23 вересня 2022 року. Йому було 30 років. У захисника України залишилися батьки.

У Львові попрощаються з трьома захисниками України

Мирослав Литвин. ЛМР

Мирослав Литвин народився у селі Великі Грибовичі Львівської області. Проходив службу у військах протиповітряної оборони у Києві. У 2015-2016 роках чоловік виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції у складі Національної гвардії України. Із початком повномасштабного вторгнення Росії захищав Україну у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Загинув військовий 23 вересня 2022 року. Йому було 34 роки. У Мирослава Литвина залишилися батько, брат та сестра.

У Львові попрощаються з трьома захисниками України

Роман Матвіяс. ЛМР

Роман Матвіяс проживав у селі Гряда Львівської області. У 2004-2005 роках проходив військову службу у складі 79 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Шість років працював у правоохоронних органах. У 2014-2015 роках чоловік захищав Україну у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення Росії повернувся до лав 80 бригади. Загинув військовий 23 вересня 2022 року. Йому було 35 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Романа Матвіяса залишилися мати, брат та бабуся.

“Війна впливає на всіх”. Інтерв’ю із заступником начальника Львівського ліцею імені Героїв Крут


Джерело: Суспільне мовлення України