Суспільне мовлення

Як правильно сортувати відходи. У Львові запрацював новий навчальний центр

У Львові навчають як правильно сортувати відходи. Для цього у місті відкрили навчальний центр. Про це розповів начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами Роман Яцикович.

Навчальний центр поводження з відходами функціонує на території комунального підприємства “Львівспецкомунтранс”. Там облаштували майданчик, де й проводять лекції для школярів, студентів та усіх охочих мешканців міста. Під час занять наводять і приклади, як дати відходам друге життя.

“Демонструємо на прикладі шини, що можна з покришки, яку використовуємо для автомобілів вантажних, легкових, от пізніше можемо переробити на таку плитку, яку зможемо використати у господарці нашого міста”, – каже Роман Яцикович.

Також людям нагадують, що перед тим як викинути сміття в урну: пляшки, пластикові та паперові упаковки – слід максимально стиснути.

Під час занять людям пояснюють у які контейнери потрібно викидати різні види сміття. Фото: Львівська міськрада

Еколог Мирон Колодко пояснює: у воєнний час важливо дотримуватись правил сортування – це допоможе зберегти екологію і підтримати економіку.

“Коли йде війна ми витрачаємо великі кошти на те, щоб йшли на армію і на все решта коштів бракує, і треба економити. То чому, наприклад, нам не використати можливості вторинної сировини і переробити пластик, він використовується не тільки для нашої життєдіяльності, але й десь, можливо, і в оборонній промисловості”, – пояснює еколог.

Навчання із сортування сміття проводитимуть щоденно. Тривають вони близько 30 хв. Усі охочі навчитись сортувати відходи можуть зголошуватися до міського управління з питань поводження з відходами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

8000 тонн органіки привезли на львівську компостувальну станцію впродовж 2021 року


Джерело: Суспільне мовлення України