Суспільне мовлення

Очільник Львівської ОВА вручив нагороди родинам загиблих захисників Маріуполя

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив військових, які боронили Маріуполь, Ігоря Михайлишина та Максима Грідчина орденами “За мужність” ІІІ ступеня. Очільник Львівської ОВА Максим Козицький вручив нагороди рідним загиблих. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Ігоря Михайлишина та Максима Грідчина нагородили “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України та вірність військовій присязі”. Чоловіки загинули у березні, виконуючи бойове завдання.

“Обидва Герої були захисниками Маріуполя. Сьогодні (15 вересня, — ред.) зустрівся з їхніми рідними, щоб вручити їм, відповідно до указу Президента України, державні нагороди “За мужність” III ступеня, які воїни здобули, на жаль, посмертно. Їхня загибель – це невимовний біль і непоправна втрата для рідних та для всієї держави. Вони – Герої. Разом ми зробимо все, щоб пам’ять про них жила вічно”, — каже Максим Козицький.

Нагороди вручили рідним загиблих. Львівська ОВА

Ігор Михайлишин – молодший сержант зі Львова, командир відділення взводу оперативного призначення окремого загону спеціального призначення “Азов” Нацгвардії України.

Чоловік був активним учасником Революції Гідності. З 2014 по 2017 рік служив у добровольчому батальйоні “Азов” патрульної служби міліції особливого призначення. У складі полку військовослужбовець брав участь у Широкинській операції. Згодом проходив військову службу у 199 навчальному центрі ДШВ ЗСУ та 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. З 2021 року захисник України продовжив службу в Окремому загоні спецпризначення “Азов” Нацгвардії України.

Герой загинув 20 березня 2022 року від важкого поранення. Йому було 27 років. В Ігоря Михайлишина залишились батьки, сестра, бабуся та дідусь.

Ігор Михайлишин

Ігор Михайлишин. Львівська міська рада

Максим Грідчин – підполковник зі Сумщини, начальник відділення бойової та спеціальної підготовки військової частини Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У 2010 році чоловік закінчив Академію внутрішніх військ МВС України у Харкові. До 2014 року служив у Макіївці Донецької області. Від початку війни на Сході України військовий брав участь в бойових діях, зокрема у звільненні Маріуполя. Після цього очолив відділення бойової та спеціальної підготовки військової частини 3057 12 бригади оперативного призначення Нацгвардії України у Маріуполі.

Максим Грідчин

Максим Грідчин. Telegram/Максим Козицький

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

6 березня під час виконання бойового завдання у Маріуполі військовий отримав поранення. Наступного дня він загинув. Через 40 днів померла цивільна дружина Максима — медична інструкторка “Азову”. У військового залишився син та сестра.

У Львові попрощалися із двома захисниками України, які загинули в бою з військами РФ


Джерело: Суспільне мовлення України