Суспільне мовлення

У Львові озеро на Панча не відновлять цього року

Озеро на Панча, яке стало переможцем громадського бюджету два роки тому, цьогоріч не відновлять. Про це Суспільному повідомив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

У 2020-му розпочали реконструкцію озера на Панча: спустили воду, встановили містки та зробили основу для майбутніх зон відпочинку для дітей та дорослих. На проєкт планували витратити понад 20 мільйонів гривень. Однак роботи призупинили і вже декілька місяців їх не відновлюють.

Така ж ситуація і з іншою водоймою – озером Стосика. Довкола нього мали облагородити територію та облаштувати прогулянкові зони. Однак і там роботи не проводять. У міській раді пояснюють: через воєнний стан не можуть продовжувати реконструкції громадських просторів.

“З початку повномасштабної агресії Росії щодо України уряд прийняв таку постанову, якою заборонив, у т.ч. органам місцевого самоврядування, здійснення капітальних видатків, які не стосуються оборони, які не стосуються внутрішньо переміщених осіб або об’єктів критичної інфраструктури”, – каже директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Єдиний вихід, за словами посадовців – законсервувати об’єкти на зиму і забезпечити фінансування робіт, коли воєнний стан скасують.

“Ці гроші закладаються в бюджет міста. І зі своєї сторони ми точно будемо пропонувати в наступний бюджет, щоб вони були відображені окремою стрічкою і щоб вони були забезпечені за цим об’єктом. І це точно є пріоритетом”, – додає директор департаменту міської агломерації.

Також за словами Юрія Лукашевського – цього року конкурс міських проєктів не проводитимуть.

Громадський бюджет — це спосіб співпраці місцевої влади з мешканцями. Щороку львів’яни можуть подавати свої проєкти у різних сферах. Найкращі пропозиції, визначені шляхом голосування, фінансуються за гроші спеціального фонду міського бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У 2022 році у Львівській громаді планували реалізувати 101 проєкт-переможець Громадського бюджету на суму 77 мільйонів 758 тисяч гривень. Роботи призупинили на час воєнного стану.

Біля львівських шкіл продовжать чергувати “жовті добродії”


Джерело: Суспільне мовлення України