Суспільне мовлення

“Галичанка” виграла матч у чемпіонаті Польщі з гандболу. Це перша перемога української команди в іноземному чемпіонаті

Єдина з трьох українських команд, які виграли у новому сезоні у гандболі.

Львівська “Галичанка” – одна з гандбольних українських команд, які заявилися для участі в іноземних чемпіонатах через повномасштабне вторгнення Росії.

“Галичанка” увійшла до списку учасниць елітного дивізіону чемпіонату Польщі, який у міжсезоння розширився з восьми до десяти команд. До сезону вона підходила у статусі чинних чемпіонок України – попри дострокове завершення української Суперліги, її визнали переможницею турніру.

Чемпіонат України з гандболу не дограватимуть: хто очолив турнірні таблиці

У міжсезоння у складі “Галичанки” відбулося кілька кадрових змін. Зокрема, львів’янок покинули Юлія Головко, Христина Майкут, Ольга Василяка, Ангеліна Овчаренко, Наталія Шипляк, які провели кілька сезонів за “Галичанку”. Натомість склад команди поповнили Владислава Слободян, Світлана Гавриш/Аксьонова, Анастасія Ткач, Крістіна Сорокіна, а також Катерина Гайдук, які грали у складі інших українських клубів.

Першим суперником “Галичанки” став “Кошалін” – команда, яка за підсумками попереднього сезону посіла передостаннє місце у турнірній таблиці та втримала в еліті.

Матч проти “Кошаліна” закінчився для “Галичанки” перемогою. Хоча у першому таймі рахунок був рівний – 16:16, після перерви львівська команда змогла вийти вперед та виграти з перевагою у три м’ячі.

Найрезультативнішою гравчинею матчу у складі “Галичанки” стала Діана Дмитришин. На її рахунку – 12 голів та звання MVP поєдинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Таким чином, “Галичанка” стала першою українською командою, що перемогла у закордонному чемпіонаті з початку повномасштабного вторгнення РФ. Першим з українських клубів виступи за кордоном розпочав переможець чоловічого чемпіонату з гандболу – “Мотор”, однак у двох перших поєдинках німецької Бундесліги 2 запорізька команда зазнала поразки.

Що відомо про виступи українських клубів за кордоном

  • Окрім “Галичанки” та “Мотору”, за кордоном також виступатимуть ужгородські “Карпати”. Перший свій матч вони програли з рахунком 27:28.

Жіночий гандбольний клуб “Карпати” в наступному сезоні гратиме в чемпіонаті Угорщини

  • У волейболі чемпіони України “Епіцентр-Подоляни” підтвердили намір виступати у Першій лізі Польщі, а жіночий “Прометей” уже узгодив питання щодо виступів у Чехії.
  • Чоловічий баскетбольний клуб “Прометей”, який завершив попередній сезон на першому місці, гратиме у спільній лізі Латвії та Естонії.
  • Наступний матч “Галичанка” зіграє проти “Любліна” у середу, 14 вересня.


Джерело: Суспільне мовлення України