Суспільне мовлення

200 днів мовою цифр. На Львівщині від початку війни повітряні тривоги лунали понад 190 разів

З 24 лютого на Львівщині через загрозу ракетних ударів 191 раз вмикали сирени системи оповіщення. Загальна тривалість повітряних тривог за цей час – 7 діб, 16 годин та 22 хвилини. Про підсумки 200 днів війни на Львівщині повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Від початку повномасштабного вторгнення через пункти пропуску на Львівщині виїхали майже 3 мільйони українців. Натомість майже 4 мільйони людей повернулися в Україну.

На Головному залізничному вокзалі Львова волонтери медико-психологічної допомоги за 200 днів війни зустріли близько 500 тисяч людей з евакуаційних поїздів. Майже 100 тисячам людей вони надали першу допомогу.

У піковий період у Львівській області проживали понад 630 тисяч вимушених переселенців. З них залишились і зареєструвались як ВПО 250 тисяч людей: 75 тисяч – діти, 32 тисячі пенсіонерів, 8 тисяч людей з інвалідністю та 121 тисяча людей працездатного віку. Майже 1600 мешканців інших областей пройшли реабілітаційне лікування у медзакладах Львівщини. Найчастіше це були переселенці з Донецької, Харківської, Луганської та Дніпропетровської областей. Ще до 1600 людей відправили на лікування за кордон

З епіцентрів бойових дій в область релокувались 206 бізнесів. За даними начальника Львівської ОВА, це дозволило створити 4900 нових робочих місць. Найбільше переїхало підприємств в галузі легкої промисловості, машинобудування й металообробки. Загалом їм надали допомогу на суму 31 мільйон гривень.

З 24 лютого працівники СБУ перевірили понад 12 тисяч 800 людей. За результатами цього зареєстрували 66 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки. 36 людям вже оголосили про підозру. Зокрема, затримали корегувальників ракетних ударів, агентів російських спецслужб та колаборантів. Окрім того, за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням гуманітарною допомогою в області притягнули до відповідальності 11 людей. З них шістьох – за фактами незаконного збуту бронежилетів та касок; а п’ятьох – через незаконний продаж автомобілів, призначених для ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині від початку війни одружились близько 8 тисяч 200 пар, серед них – 150 воїнів, які були на своєму весіллі дистанційно. За цей час народились майже 9 тисяч українців. Понад 1400 з них – від матерів, які вимушено покинули домівки.

Наслідки негоди та евакуація переселенців. Як минула доба на Львівщині


Джерело: Суспільне мовлення України