Суспільне мовлення

У Львові в колишньому лікувальному закладі облаштують житло для переселенців

У Львові в колишньому оздоровчо-лікувальному закладі, що на Замарстинівській, облаштують житло для переселенців. Воно розраховане на 120 людей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, особливістю цього житла є те, що люди зможуть там отримати ще й медичний супровід та догляд. Приміщення закріплене за Другим медоб’єднанням Львова.

“У першу чергу сюди селитимуть ті сім’ї, які потребують допомоги в інклюзії. Маємо три поверхи. На кожному будуть санвузли, кімнати для проживання, а також плануємо загальну кухню на кожен поверх”, — каже в.о. генерального директора Другого територіального медичного об’єднання Львова Андрій Миськів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На території є кілька приміщень, але для проживання переселенців розглядають найбільшу будівлю — триповерховий будинок. Там зможуть проживати близько 120 людей. Наразі з будинку вже вивезли сміття, почистили територію. від чагарників та обстежили приміщення. Усі мережі — вода, газ та світло вже проведені, їх залишилось підключити. Також необхідно провести ремонтні роботи у самому будинку. Їх профінансують міжнародні донори.

TikTok стане партнером львівського реабілітаційного центру “UNBROKEN”: що відомо


Джерело: Суспільне мовлення України