Україна і світ

США наступного тижня запровадять проти РФ потужні санкції

Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії у війні проти України.

Про це у вівторок повідомила очільниця Міністерства фінансів США Джанет Єллен.

Нові санкції проти Росії

За її словами, санкції введуть уже наступного тижня.

– Ми запровадимо нові жорсткі санкції проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля, включно з посередниками в третіх країнах, які постачають Росії критично важливі матеріали для її збройних сил, – сказала вона, відкриваючи прес-конференцію.

У підготовленому виступі для пресконференції на початку щорічних зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку Єллен сказала, що Казначейство США «невпинно працює над тим, щоб розблокувати економічну цінність заморожених російських суверенних активів, щоб допомогти Україні».

Разом з тим, глава Мінфіну США не надала додаткової інформації, яка б могла прояснити майбутні обмеження проти посіпак Росії.

Нагадаємо, напередодні журналісти повідомляли, що з початком головуванням Польщі в Євросоюзі (з січня 2025 року), ЄС запровадить проти Росії нові посилені санкції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А на початку жовтня стало відомо, що уряд Великої Британії запровадив санкції проти Військ радіологічного, хімічного та біологічного захисту РФ, а також їхнього очільника Ігоря Кирилова. Санкції були введені, зокрема, через застосування державою-терористом хімічної зброї на території України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 21:16:18