Україна і світ

Литва пропонує розмістити військових ЄС в Україні через залучення солдатів КНДР

Фото: Getty Images

У відповідь на відправлення північнокорейських солдатів на війну проти України, європейським країнам варто подумати над пропозицією президента Франції Еммануеля Макрона про розміщення військових ЄС в Україні.

Про це в інтерв’ю Politico заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Литва закликала Захід відправити військових ЄС в Україну

Керівник МЗС вважає, що, якщо чутки про залучення солдатів КНДР будуть підтверджені, Європа повинна повернутися до розгляду ідеї “черевиків на землі”.

– Якщо інформація про те, що російські загони вбивць оснащені північнокорейськими боєприпасами та військовослужбовцями, підтвердиться, ми повинні повернутися до “чобіт на землі” та інших ідей, запропонованих Макроном, – сказав Ландсбергіс

Цю пропозицію Макрон озвучив ще в лютому, але тоді канцлер Німеччини Олаф Шольц її відкинув, наголосивши, що на українській території не будуть розміщені жодні війська, чи то європейські, чи натовські.

– На жаль, ми знову відстаємо і діємо пасивно, але я вірю в нашу спільну здатність вжити всіх необхідних проактивних кроків для втілення ідей президента Макрона в дії, – сказав Ландсбергіс.

Західні лідери зараз з обережністю ставляться до повідомлень про залучення північнокорейців на бік Росії у війні проти України.

Так, міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що інформація про участь солдатів КНДР надходила лише з України та Південної Кореї, тому не може коментувати це без доказів.

Тоді як у Білому домі повідомили, що ймовірна участь північнокорейської армії у війні проти України є небезпечним та тривожним сценарієм розвитку подій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначається, що у самому Білому домі немає підтвердження залучення солдатів КНДР. Вашингтон зараз вивчає це питання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 13:50:55