Україна і світ

Україна отримає від Британії кредит на $2,9 млрд за рахунок активів РФ

Фото: Unsplash

Україна отримає від Британії військовий кредит на 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд доларів) для придбання необхідного військового обладнання. Погашення кредиту відбуватиметься за рахунок доходів від заморожених російських активів. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії.

Україна отримає $2,9 млрд від Великої Британії

Зазначається, що нові 2,26 мільярда фунтів стерлінгів – це внесок країни у програму Надзвичайної кредитної допомоги Україні від G7, в межах якої 50 мільярдів доларів від країн Групи семи Україна отримає на військові, відновлювальні й бюджетні потреби.  

Кредит буде погашатися за рахунок прибутків від заморожених активів РФ. 

У повідомленні на сайті уряду пояснюється, що кредит Великої Британії на 2,26 млрд фунтів стерлінгів націлений на бюджетну підтримку військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати у ключове обладнання для протидії агресії РФ, таке як артилерія, протиповітряна оборона та ширше технічне забезпечення.  

Зазначається, що ця підтримка є додатковою до вже існуючої військової допомоги Україні на 3 мільярди фунтів стерлінгів на рік, яку раніше прем’єр-міністр Кір Стармер підтвердив протягом першого тижня свого перебування на посаді. 

Крім того, у повідомленні вказується, що загалом Велика Британія направила в Україну близько 400 одиниць різної техніки. Зокрема, міністр оборони Джон Хілі, член парламенту, нещодавно оголосив, що Британія надасть українцям близько 650 легких багатоцільових ракетних комплексів для посилення протиповітряної оборони.

Додамо, що за даними Financial Times, Сполучені Штати також готові надати Україні до $20 млрд у межах кредиту G7, який погашатимуть за рахунок заморожених активів РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: сайт уряду Великої Британії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 09:26:22