Україна і світ

Нічна атака дронів на РФ: пошкоджено спиртзаводи і підприємство

Фото: Getty Images

Сьогодні вночі ударні дрони атакували кілька областей Російської Федерації: фіксують пошкодження і пожежі на промислових підприємствах. В аеропорту Нижнього Новгорода ввели план Ковер – літаки не злітали і не сідали.

Атака БпЛА на Воронезьку область

У Воронезькій області після атаки ударного безпілотника горить промислове підприємство. Про це повідомив губернатор області Олександр Гусєв.

– Черговими силами ППО і засобами РЕБ в одному з районів області було виявлено і подавлено безпілотний літальний апарат. Він упав на будівлю цеху промислового підприємства. За попередніми даними, постраждалих немає. Виникло невелике загоряння на одному поверсі будівлі, – написав Олександр Гусєв у телеграмі.

При цьому він попередив, що небезпека атаки дронами в області зберігається.

Атака БпЛА і вибухи в Тамбовській області

Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров повідомив, що рано вранці ударні дрони атакували підприємство Біохім у місті Розсказове.

За словами Єгорова, атака сталася о 05:20 ранку. Завод загорівся. За попередньою інформацією, постраждалих унаслідок атаки немає. О 06:24 пожежу загасили. Усі необхідні служби міста чергують на місці.

– Нині підприємство виробляє продукцію, що має стратегічне значення для держави, здійснює комплексну переробку цукровмісної сировини (меляса бурякова) на різні види спиртів, – пише губернатор.

Вибухи в Тульській області

Уночі в місті Єфремов Тульської області місцеві жителі чули сильні вибухи. У соцмережах люди пишуть про атаку на ТЕЦ і на Завод синтетичного каучуку.

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що вночі в результаті атаки БпЛА пошкоджень зазнали приміщення Єфремовського спиртзаводу і спиртзаводу в селищі Лужковський Суворовського району. За попередньою інформацією постраждалих немає. На місцях працюють екстрені служби.

Атака дронів на Брянську область

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що вночі ударні безпілотники залетіли в Суземський район. Унаслідок атаки двома БпЛА частково пошкоджено покрівлю нежитлової будівлі та котельні. Без постраждалих.

Потім Богомаз запевнив, що російська ППО знищила ще два дрони, але при цьому уточнив, що екстрені служби працюють на місцях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пізніше Олександр Богомаз заявив, що територію області атакували ще 5 ударних безпілотників.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 09:18:34