Україна і світ

Україна оновила завдання для переговорів з партнерами: Зеленський після наради з Сирським

Фото: Офіс президента

Українська влада оновила завдання щодо переговорів з партнерами України щодо питань оборонної підтримки.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками наради з вищим військовим та політичним керівництвом держави.

Нарада Зеленського з Сирським та Умєровим

Зеленський заявив, що провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та начальником Генштабу ЗСУ Анатолієм Баргилевичем. Також, судячи з фото, на нараді був присутній керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

– Передусім – фронт. Наші військові завдання та кроки на найближчу перспективу й усе, що потрібно для ефективності дій наших воїнів на передовій: озброєння, військова техніка, забезпечення, комплектування бригад, – повідомив президент за підсумками наради.

Володимир Зеленський також повідомив, що була здійснена детальна доповідь головкома Сирського щодо ситуації на всіх напрямках ведення бойових дій та відбиття атак ворога.

Окремо обговорювалась Курська операція, де, як повідомив президент, українські війська зберігаються позиції та не дозволяють ворогу розширювати війну на території України.

– Замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, ми створили буферну зону поблизу нашого кордону на російській території. Вдячний усім нашим воїнам за хоробрість. Та особливий наголос – поповнення обмінного фонду для України заради звільнення наших людей з російського полону. Саме завдяки Курській операції вдалося звільнити суттєву кількість наших людей, – написав він.

Президент повідомив, що за підсумками сьогоднішньої наради були “оновлені завдання для відповідних переговорів з партнерами щодо оборонної підтримки України“.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін прибув у Київ де, під час зустрічі з президентом Зеленським, оголосив про пакет допомоги від Сполучених Штатів на $400 млн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 16:56:40