Україна і світ

Умер режиссер Аарон Кауфман – он снял фильм о Зеленском и войне в Украине


Американський режисер Аарон Кауфман, який працював над фільмами Суперсила, Мачете і Місто гріхів, помер на 52-му році життя. Його не стало у четвер, 17 жовтня, в Лас-Вегасі (США).

Аарон Кауфман помер – що відомо

Смерть Кауфмана підтвердив продюсер Чад Верді, який раніше співпрацював з ним. У режисера стався серцевий напад.

Аарон Кауфман разом із Шоном Пенном працював над документальним фільмом Суперсила про президента Володимира Зеленського та повномасштабну війну РФ проти України.

Заради цієї стрічки режисер у лютому 2022 року жив в Україні під обстрілами й проводив час з лідером нашої держави. Він приїхав до Києва за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення РФ.

Працюючи над Суперсилою, Кауфман не ставив собі за мету знімати фільм про війну. Натомість він хотів простежити незвичайну траєкторію розвитку Зеленського від популярного гумориста до його видатної ролі на світовій арені після перемоги на президентських виборах в Україні у 2019 році.

Під час презентації фільму на Берлінському кінофестивалі 2023 Кауфман сказав, що “Суперсила – це можливість побачити, що з себе представляє цей чоловік, пройти його шлях і побачити, що є правдою”.

Майк Сімпсон з агенства WME звернув увагу на відданість Кауфмана і його бажання розповісти світові про події в Україні, навіть якщо для цього потрібно було ризикувати життям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Аарон, який перебував у Києві протягом кількох тижнів до початку вторгнення, написав мені, що вони з Шоном Пенном щойно пройшли 50 миль (80 км) від Львова до польського кордону, і що фільм набуває абсолютно нового змісту. Я ніколи не забуду пристрасть і хоробрість, з якими Аарон допомагав донести послання України до світової аудиторії, – розповів Сімпсон.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 16:25:51