Україна і світ

Президент Бразилії скасував поїздку на БРІКС: у ЦПД розʼяснили, що це означає для РФ

Фото: Getty Images

Бразильський президент Луїз Інасіо Лула да Сілва скасував поїздку до російської Казані на саміт БРІКС через травму голови.

Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС

21 жовтня, 78-річний президент Бразилії мав вирушити на російський саміт БРІКС.

Як повідомляють у ЗМІ, через рвану рану на потилиці лікарі порадили президентові тимчасово уникати далеких рейсів, тому він візьме участь у засіданнях через відеозв’язок.

Його офіс не розкриває жодних подробиць поранення президента Бразилії. Втім журналісти, з посиланням на лікарів повідомляють, що Лула вдарився головою після падіння у ванній.

Лулу обстежили та відправили додому після накладання п’яти швів.

Зазначимо, що на полях БРІКС  Луїз Інасіо Лула да Сілва мав вперше за цей рік особисто зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Президент Бразилії не приїде на БРІКС: у ЦПД пояснили, що може означати

Як повідомляють у ЦПД, відмова президента Бразилії від особистої участі в саміті може бути черговим свідченням зниження інтересу потенційних партнерів Москви до співпраці в рамках БРІКС.

– Візит не відбудеться попри те, що Бразилія є однією з країн-засновниць БРІКС, а на полях саміту була запланована особиста зустріч Лули де Сілви з російським диктатором Володимиром Путіним. Водночас він візьме участь в заході онлайн, – зазначили у ЦПД.

Центр протидії дезінформації раніше повідомляв, що від участі в саміті відмовилися президент Індонезії та правитель Саудівської Аравії, а також від вступу до БРІКС відмовився й Казахстан.

Зазначимо, торік Путін сам пропустив саміт БРІКС у Південній Африці через ордер на його арешт, який видав Міжнародний кримінальний суд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У разі появи Путіна на саміті, Південна Африка та Бразилія як підписанти Римського статуту мали б його затримати. Однак президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що арешт кремлівського диктатора  у його країні був би “рівносильний оголошенню війни”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 15:04:32