Україна і світ

Болід Ferrari Міхаеля Шумахера виставлять на аукціон


Легендарний болід Формули 1 Міхаеля Шумахера виставлять на аукціон RM Sotheby’s. Йдеться про модель Ferrari 248 2006 року.

Болід Шумахера виставлять на продаж

Відомо, що на Ferrari F1 Шумахер здобув п’ять перемог, включно з Гран-прі США, Європи та Німеччини. На спорткарі він також завоював три других місця, чотири найшвидших кола – немає сумнівів у можливостях транспорту. Це останній автомобіль, на якому Шумахер катався до виходу на пенсію.

Модель 248 оснащена першим серед болідів Ferrari F1 двигуном V8. Спочатку його потужність становила 730 к.с., але до кінця сезону його модифікували до 785 к.с.

Автомобіль продає нинішній власник, який купив авто у команди Ferrari у 2007 році. Після цього авто отримало сертифікат Ferrari Classiche Red Book з підтвердженням наявності серійних та оригінальних деталей.

І хоча стартова ціна не оголошується, торги відкриють уже 14 листопада.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нерідко на торгах з’являються різні речі з кіно – наприклад, нещодавно на аукціоні продали трон із серіалу Гра престолів від HBO. За незвичайний реквізит вдалося виторгувати майже $1,5 млн. За сюжетом серіалу, за цей трон боролися всі вісім сезонів.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 09:17:45