Україна і світ

Є універсальним і підходить на будь-який сезон: як жінкам носити сірий колір


Кольорова гама в одязі повинна пасувати саме вам, відповідати ситуації та, звісно, подобатися. Із чим поєднується сірий колір та як створити такий образ, щоб мати неперевершений вигляд і почуватися на всі 100% – розповіла персональний стиліст Юлія Лотвин.

Якому кольоротипу підходить сірий колір?

Перш ніж перейти до відповіді на питання, з чим поєднується сірий колір в одязі – розповімо, кому він більше за все підходить, жінкам якого кольоротипу. Оскільки, як зауважує персональний стиліст Юлія Лотвин, є багато відтінків сірого кольору.

– Тож важливо правильно підібрати під свій кольоротип: під колір очей, волосся та тону шкіри, – зауважує вона.

  • Сірий колір для “Весни”

Для дівчат із теплим кольором волосся та шкіри, які належать до кольоротипу Весна, пасують світло сірі відтінки, відтінки мокрого каменю.

  • Сірий колір для “Літа”

Для дівчат із кольоротипом Літо, шкіра яких світло-рожевого відтінку, а очі – світлі, чудово підходять холодні відтінки сірого.

  • Сірий колір для “Осіні”

Дівчата кольоротипу Осінь мають шкіру золотистих відтінків, коричневе, рудувате волосся. Їм підійдуть як теплі відтінки сірого, так із холодним підтоном.

  • Сірий колір для “Зими”

Це власниці темного волосся зі світлими та світло-карими очима.

– Для кольоротипу зима підійдуть (власницям темного волосся, світлими та світло-карими очима) сіро-голубі відтінки сірого, димчасто-сірий, – зауважує персональний стиліст Юлія Лотвин.

Із чим поєднується сірий колір у жіночому одязі

Сірий колір у гардеробі – універсальна база, яку можна міксувати як у ахроматичні образи, так і поєднувати із яскравими відтінками, зауважує експерт.

Далі розберемося, як поєднувати сірий з іншими кольорами на прикладі різних аутфітів.

  • Сірий колір підтон

Сірий колір врівноважує яскраві відтінки в образі й добре підходить для тих, кому хочеться свіжих комбінацій.

– Чудова пара до сірого: оранжевий, червоний, жовтий, рожевий, синій, фіолетовий, а також зелені відтінки, – каже персональна стилістка Юлія Лотвин.

Також експерт радить поєднувати між собою кольори в одній тональності: наприклад, теплий сірий + теплий теракотовий.

– Так точно ви не прогадаєте із комбінацією, – зауважує вона.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DIANA CHERVINSKA (@chervinska_)

Дуже цікаве поєднання сірого кольору з коричневим і сірого з білим.

– Сірий може бути основою. Наприклад, жакет із екозамші здатен додати теплоти, білий та голубий у портретній зоні – свіжості погляду та яскравості образу, – каже експерт.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DIANA CHERVINSKA (@chervinska_)

Також із сірими відтінками можна формувати ахроматичні комплекти. І для цього в одному образі поєднати сірий різної насиченості.

Наприклад: сіре пальто, сірі брюки палаццо, сірий джемпер та додати або нейтральну аксесуарну групу (сумку та взуття), або, навпаки, розбавити кольором – чи-то червоними туфлями із гострим носиком, чи помаранчевою сумкою або шарфом.

Якщо досі не можете визначитися, з чим поєднувати сірий колір, то додайте до нього нейтральні відтінки – білий, чорний, бежевий. Це вдала та універсальна формула під будь-який вихід.

– Білий колір додає свіжого погляду та акценту образу. Наприклад, хороша комбінація аутфіту: біла спідниця міді + теплий сірий светр + чорна шкіряна куртка + можна додати сірі колготи у тон до светру, – каже Юлія Крижалка.

Довершити композицію образу можна масивними чоботами, акцентною сумкою та окулярами, – зауважує персональний стиліст Юлія Лотвин.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DIANA CHERVINSKA (@chervinska_)

Сірий разом із коричневим – гарний варіант для образів модниць. Однак, як зауважує наша експертка, таке поєднання досить глибоке, додає важкості. Тож важливо регулювати насиченість тону кольорів та комбінації.

– Таке поєднання кольорів досить ризиковане, тому що можна перевантажити свій образ. Однак, якщо дотримуватися порад вище, то у вас все вийде, – наголошує експерт.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DIANA CHERVINSKA (@chervinska_)

Молочний і сірий – гармонійна пара. На прикладі цього аутфіту: маємо сірі палаццо, молочний жакет і сумку, а також пальто цього ж кольору. Ця комбінація пасує у теплому підтоні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от JULIA LOTVYN | BUSINESS WOMAN | STYLIST ???????? (@kryzhalka)

Якщо підсумувати, то сірий колір є універсальною базою і точно вам не набридне. Він має високу комбінаторику та вдало доповнить ваш гардероб у будь-який сезон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, Факти ICTV публікували варіанти модних жіночих сумок на осінь 2024. Тож обирайте актуальну модель та радійте своєму відображенню у дзеркалі.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 18:03:26