Україна і світ

Справу проти Снуп Догга закрито – тягнулася 28 років


Американський репер Снуп Догг, справжнє ім’я якого Келвін Кордозар Бродус-молодший, домігся закриття справи про вбивство, в якому його звинувачували у 1993 році. Відповідне рішення, про яке стало відомо лише зараз, суд ухвалив у лютому 2024 року. Тож справа про стрілянину, під час якої загинув член банди, тягнулася 28 років.

Справа проти Снуп Догга – що відомо

Зірку хіп-хопу та його охоронця Маккінлі Лі звинуватили у вбивстві Філіпа Волдемаріама – учасника конкурентного угрупування. Його застрелили у парку Вудбайн у Лос-Анджелесі в серпні 1993 року.

Прокурори стверджували, що Волдемаріама застрелив бодигард репера, а сам Снуп керував автомобілем, з якого здійснили постріл. У 1996 році музиканта та його охоронця судили за звинуваченням у вбивстві, але присяжні визнали їх невинними.

– Вони ухвалили правильне рішення. Це випробування тривало два з половиною роки й вплинуло на наше життя. Я лише намагався зрозуміти, чи буду я тут, щоб виховувати свого сина, – сказав тоді Снуп Догг.

Перед початком судового процесу репер випустив свій дебютний альбом, після чого продовжив досягати успіхів у музичній кар’єрі. В офіційних документах сказано, що Снуп Догг подав клопотання про закриття справи у січні 2024 року, і суд погодився на це в лютому. Це означає, що справа більше не буде доступною для громадськості та не фігуруватиме в перевірках під час працевлаштування, операцій з нерухомістю та навчання.

Шлях Снуп Догга

Майбутній репер народився та виріс у Лос-Анджелесі, навчався в одній школі з акторкою Кемерон Діаз. Після закінчення школи у 1989 році його арештували за спробу продати кокаїн поліціянту, що працював під прикриття.

Протягом кількох наступних років Снупа неодноразово затримували за наркотики та зброю. Саме під час перебування у в’язниці члени банди Crips переконали його стати професійним репером, що врешті принесло свої плоди – він став справжньою зіркою.

Снуп Догг – батько чотирьох дітей. Троє з них народилися у шлюбі із Шанте Бродус, з якою музикант познайомився ще в старшій школі. Також він має сина від інших стосунків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тим часом у світі активно слідкують за справою іншого представника реп-індустрії – Шона Комбса, відомого як P.Diddy.  Про неї Факти ICTV.Life писали у детальному розборі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 10:19:00