Україна і світ

У листопаді вже буде текст умов справедливого завершення війни – Зеленський

Фото: Офіс президента

Вже у листопаді буде готовий текст документа щодо справедливого завершення російсько-української війни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час засідання саміту Україна – Південно-Східна Європа, який цього разу проходить у Хорватії.

Текст умов завершення війни

– З липня ми працюємо над Формулою миру, і вже у листопаді вона буде повністю готова, з усіма умовами, в яких прописано справедливе завершення війни. Це буде зроблено на Другому саміті миру, – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що розроблений Україною план дій буде спрямований на зміну поточної ситуації та підготовку до майбутнього саміту миру.

– Ми в Україні розробили план заходів, здатний виправити ситуацію між поточним становищем і майбутнім Самітом миру. Це план, який забезпечить досягнення надійної стабільності, який позбавить Росію можливості далі погрожувати Європі, – наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що цей план вже був представлений США, як головному партнеру України, і тепер українська влада ділиться цим планом з іншими партнерами.

За словами президента, на сьогодні важливо змусити Росію брати участь у мирному процесі та виконувати умови Формули миру, оскільки на сьогодні Кремль уникає чесної та відвертої дипломатії.

План перемоги України

Нагадаємо, у вересні президент України заявив, що були підготовлені усі пункти плану перемоги. План передбачає на швидкі рішення партнерів із жовтня до грудня 2024 року.

Згодом газета The Times описувала, що до плану перемоги увійшло чотири пункти, серед яких гарантії безпеки, операція ЗСУ в Курській області, поставки озброєнь та фінансова підтримка України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Офіційно план перемоги ще не був опублікований українською владою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 17:52:14