Україна і світ

Коли РФ почне штурми на Запорізькому напрямку: в ЗСУ назвали терміни

Фото: Getty Images

Приблизно за тиждень російські війська можуть розпочати штурмові дії на Запорізькому напрямку, для цього вже формуються невеликі групи піхоти.

Про це заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошина в ефірі телемарафону Єдині новини.

Запорізький напрямок: коли армія РФ почне штурмові дії

– Щодо того, чи почали окупанти вже більш активні штурмові дії на Запоріжжі – поблизу Роботиного і Приютного? Наразі ще немає активних штурмів, але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп, – наголосив він у коментарі ведучій Вікна-новин Яні Брензей.

За його словами, росіяни проводять рекогносцировку та розвідку, щоб виявити передній край Сил оборони та де у нас вогневі засоби.

– І в недалекому майбутньому – це буде приблизно 3-5 днів, до тижня – розпочне штурмові дії малими групами піхоти, щоб захопити певні наші позиції та покращити своє тактичне положення, змінивши на власну користь конфігурацію лінії бойового зіткнення, – прогнозує Волошин.

Водночас створення великих наступальних угрупувань ворога розвідка не виявила, каже спікер Сил оборони півдня.

– Тобто зараз штурмові групи формуються з тих російських частин і з’єднань, які діють на цьому напрямку. Також створюються підрозділи, які проводитимуть закріплення. Тобто штурмова група в складі невеликих груп піхоти від 5 до 10 чоловік будуть здійснювати штурми, а за ними далі йтимуть групи закріплення, які будуть тримати захоплені позиції та рубежі, – пояснив він.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 959-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 16:59:11