Україна і світ

Термометр, змащений олією, замість клізми: на Волині мати ледь не вбила свою 6-місячну доньку


У Волинській обласній дитячій лікарні ледь врятували 6-місячне немовля з дикою травмою – у товстому кишківнику крихітної дівчинки під час рентгенівського обстеження виявили… електронний термометр.

Термометр у кишківнику

Його було чітко видно, до того ж термометр пальпувався і через живіт.

– Дістати прилад було дуже непросто, робили це ендоскопічно, — розповідає хірургиня та ендоскопістка Юлія Артишук.

Лікарям треба було діяти дуже обережно, щоб не травмувати немовляті анус та внутрішні органи. Хірургиня зазначає, що самостійно градусник вийти не міг, натомість цілком реальною була перфорація кишківника і згодом кишкова непрохідність.

Маленьку пацієнтку з мамою бригада екстреної медичної допомоги привезла із Камінь-Каширського.

Зі слів мами, вона хотіла позбавити маленьку донечку закрепу. Замість клізми вирішила використати кінчик електронного термометра, змащений олією.

Де вона вичитала такий лайфхак, невідомо. Мама й оком не встигла кліпнути, як термометр вислизнув з рук і був поглинутий товстим кишківником дитини.

Лайфхак з інтернету

Зволікання з викликом швидкої могло б призвести до летальних наслідків.

Медики закликають батьків не займатись самолікуванням дітей та не прислухатися до некомпетентних порад подруг, родичів, не послуговуватися інформацією з сумнівних інтернет-ресурсів.

Якщо у дитини є проблеми із випорожненням, звертатися необхідно до сімейного лікаря, педіатра, гастроентеролога, які нададуть рекомендації або призначать препарати відповідно до віку дитини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Волинське обласне медоб’єднання захисту материнства і дитинства

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 16:47:33