Україна і світ

Iris-T SLM та SLS: Україна отримала від Німеччини ще дві системи ППО

Фото: Getty Images

Уряд Німеччини планує передати Україні до кінця поточного року додаткові системи Iris-T середньої та малої дальності, а також додаткові артилерійські боєприпаси.

Крім того, в Україну минулого тижня вже було поставлено дві системи ППО Iris-T.

Про це в інтерв’ю німецькому порталу RND заявив генерал-майор Крістіан Фройдинг, який очолює спеціальний штаб з питань України в Міністерстві оборони Німеччини.

Iris-T від Німеччини

– Ми виконуємо поставку на високому рівні, і ми будемо підтримувати цей високий рівень. Лише минулого тижня ми поставили дві системи протиповітряної оборони Iris-T SLM і SLS. І до кінця цього року ми поставимо ще дві системи ППО, – сказав він.

Військовий додав, що до кінця 2024 року Німеччина планує також передати Україні “середню двозначну кількість” бойових машин піхоти (БМП) і бойових танків, а також “п’яти-шестизначну кількість” артилерійських боєприпасів.

Це дійсно суттєво, – зазначив Крістіан Фройдинг.

Нагадаємо, посеред вересня Німеччина поставила Україні масштабний пакет військової підтримки, до якого входили 22 танки Leopard 1 A5, понад 60 тис. боєприпасів для артилерії 155-мм калібру, та чимало інших засобів для українських військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перед цим Reuters повідомляло, що офіційний Берлін планує поставити Україні загалом ще шість зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 15:28:33