Україна і світ

Судді розглядають три варіанти рішень, щодо відмови Монголії арештовувати Путіна – речник МКС

Фото: Getty Images

Речник Міжнародного кримінального суду (МКС) Фаді ель-Абдалла повідомив, що судді ще не оприлюднили результатів судового розгляду у зв’язку з відмовою Монголії як держави – підписанта Римського статуту заарештувати Володимира Путіна.

Про це він сказав на зустрічі з українськими журналістами в Гаазі.

Судді МКС про відмову Монголії арештовувати Путіна

– Єдине, що я знаю на цей момент, це те, що триває судовий розгляд щодо співпраці з Монголією (співпраці МКС із Монголією як учасником Римського статуту – Ред.). Який буде результат цього розгляду – вирішувати суддям, і вони поки що нічого щодо цього не оприлюднили, – сказав речник.

Уточнюючи, якими можуть бути варіанти рішення суддів МКС, речник суду наголосив, що може сказати загалом, безвідносно до Монголії.

За словами Фаді ель-Абдалла, судді можуть вирішити, що була співпраця або що її не було, і немає потреби вдаватися до будь-яких дій із цього приводу.

І третій можливий теоретичний варіант, як зазначив речник, – відсутність співпраці й ухвалення рішення про доцільні дії Асамблеєю держав-учасниць.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан заявив, що виконання ордера на арешт кремлівського диктатора Володимира Путіна залежить від держав та їхньої політичної обстановки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Детальніше про це – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 14:10:36