Україна і світ

Кремль використовує напруження на Близькому Сході для посилення свого впливу – ISW

Фото: Pixabay

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов засудив наземну операцію Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛу) на півдні Лівану.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Реакція РФ на операцію Ізраїлю в Лівані

1 жовтня Богданов зустрівся з послом Лівану у РФ Шаукі Бу Нассаром і рішуче засудив наземне вторгнення Ізраїлю до Лівану та заявив, що Росія виступає проти ліквідації Ізраїлем лідерів Хезболли і ХАМАСу.

Богданов також заявив про необхідність надання гуманітарної допомоги Лівану і безпечної евакуації росіян із країни.

Посол Росії в Ізраїлі Анатолій Вікторов закликав до негайного припинення військового конфлікту на Близькому Сході, а міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зустрівся з послами низки арабських країн і також закликав до негайного припинення військових дій.

На думку аналітиків ISW, Кремль хоче скористатися конфліктом на Близькому Сході для просування міжнародних структур, у яких лідирує Росія, включно зі спробами створити альтернативну так звану євразійську архітектуру безпеки.

За словами Сергія Рябкова, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв запрошення Росії відвідати саміт БРІКС у Казані 22-24 жовтня, під час проведення якого учасники обговорять ситуацію на Близькому Сході.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно МЗС РФ засудило ліквідацію лідера ліванського шиїтського ісламістського руху Хезболла Саїда Хасана Насралли, рішення операцію Ізраїлю з вибухом пейджерів, що належать членам Хезболли, а також попередні удари Ізраїлю по Ірану.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 07:30:07