Україна і світ

Був контрольованим: у Сухопутних військах розповіли деталі про вихід ЗСУ з Вугледару

Фото: Getty Images

Вихід Збройних сил України з міста Вугледар Донецької області був контрольованим та організованим.

Про це розповів голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етері телемарафону Єдині Новини. 

Вихід ЗСУ із Вугледару: що відомо 

За словами Івана Тимочка, вихід українських військ із Вугледара Донецької області відбувся керовано та контрольовано. 

Він зазначив, що росіяни не мають доказів того, що вони затрофеїли велику кількість української техніки. Також окупанти не мають доказів щодо захоплення у полон українських військових великими групами. 

– Ворог не має відеодоказів про те, що захоплено у полон бійців ЗСУ у великій кількості чи великими групами. Тобто ми можемо говорити, що відхід був централізований. Війська росіян на цьому напрямку були досить виснажені й не змогли швидко переслідувати Збройні сили при виході з міста, – розповів Тимочко. 

На думку очільника ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, російські загарбники намагатимуться максимально використати Вугледар на свою користь.

Однак, за його словами, зараз це буде непросто, з огляду на відсутність інфраструктури у місті та наближення зими. Відтак, зайшовши у Вугледар, ворог отримав руїни.

Тимочко пояснив, що завдання російських армійців полягало не у тому, щоб захопити Вугледар, а у тому, щоб просунутися по лінії Вугледар–Курахове–Покровськ. 

– І зараз, найімовірніше, всю інтенсивність бойових дій вони перенесуть в район Курахове, Селидове. Їм важливо туди зайти й вийти на лінію Курахівського водосховища, щоб стримувати у разі контрнаступу Збройні сили, і для того, щоб потім з півдня виконувати задачу з захоплення Донецької області, адже це їх основна ціль, – додав Тимочко.

ЗСУ вийшли з Вугледару

Нагадаємо, що 2 жовтня стало відомо, що Збройні сили України вийшли з Вугледару Донецької області. Вище командування надало дозвіл на виведення українських підрозділів з Вугледару задля збереження життя військових та бойової техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні першого жовтня в адміністрації Донецької ОВА повідомили, що  війська РФ увійшли до Вугледару і намагаються просунутись до центру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 11:10:28