Львівський портал

Медики розповіли про стан юнака, який вижив після смертельної ДТП з коровою біля Рави-Руської

18-річний Максим Андрейко був одним із двох пасажирів, які вижили у смертельній аварії, що сталась через корову біля Рави-Руської. Хлопець переніс важку операцію, адже отримав перелом черепа. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Йдеться про ДТП, яка сталась вдосвіта 30 вересня у селі біля Рави-Руської. Тут із лісу на трасу раптово вибігла корова, тож водій автомобіля Volkswagen Passat, 46-річний чоловік, не встиг загальмувати, збив тварину, після чого машину відкинуло у кювет.

Від отриманих травм водій загинув на місці. Двох його пасажирів, хлопців віком 18 і 19 років, госпіталізували.

Одним із цих пасажирів якраз і є Максим Андрейко. Він разом зі своїм 19-річним другом того ранку їхав із рідного містечка Угнів на пари у Львівській політехніці. Внаслідок аварії Максим отримав складну черепно-мозкову травму, його рятували нейрохірурги лікарні святого Пантелеймона у Львові.

Хлопець каже, що не пам’ятає моменту зіткнення. Він опритомнів, лише коли на місце прибули рятувальники. Юнак пригадує, що його сильно боліли голова та шия, зуби були вибиті, а поруч на дорозі лежав буйвіл. Машина в кюветі стояла вщент розтрощена.

Про те, що Максим потрапив у ДТП, маму сповістили медики «швидкої». Ось що розповідає жінка: «Це було жахливо! Не можу передати, які емоції я пережила. Лікарі запитували про хвороби дитини та алергії, а я не могла зосередитися. Вони намагалися мене заспокоїти, але найгірше було дізнатися, що водій загинув. Тоді я зрозуміла, що не може бути, щоб моя дитина залишилася живою після цього. Але, дякувати Богові, мій син вижив».

Керівник центру нейрохірургії та неврології лікарні святого Пантелеймона Остап Федорко розповідає, що Максим поступив із вдавленим переломом лобної кістки, тож його негайно взялись оперувати.

«Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці розміром 2х2,5 см. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту», – зазначив лікар.

Зараз хлопець почувається краще, медики відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції він став самостійно пересуватися по палаті. Втім попереду юнака чекає ще курс лікування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Перше ТМО, ДСНС

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 12:15:36