Україна і світ

Боєприпаси та логістичне обладнання: Литва передала Україні новий пакет допомоги

Литва оголосила про надання нового пакета військової допомоги Україні. Загалом Литва вже надала Україні допомоги на понад €683 млн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Литви у суботу, 28 вересня.

Пакет допомоги від Литви

У Міноборони Литви повідомили, що  до України прибудуть, зокрема боєприпаси, логістичне обладнання, ноутбуки та інша допомога.

— Литва продовжує надавати військову підтримку Україні. Матеріально-технічне забезпечення, боєприпаси, ноутбуки та інше забезпечення для Збройних сил прибудуть в Україну цього тижня, – йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Литви.

Зазначається, що Литва у відповідь на запити України цьогоріч уже поставила 155-мм боєприпаси, бронемашини М577 та М113, протидронові системи, необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, протитанковий гранатомет Карл Густав, боєприпаси, системи дистанційного підриву РІСЕ-1, генератори, навантажувачі, причепи, розкладачки та інше забезпечення.

У литовському оборонному відомстві наголосили, що  їхня підтримка України чітка, рішуча та непохитна. Там додали: Україна переможе, бо свобода завжди перемагає.

Попередній пакет допомоги від Литви очільниця уряду країни Інгріда Шимоніте анонсувала наприкінці серпня. Йшлося про комплекси протиповітряної оборони, а також зброю та боєприпаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони Литви

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 16:21:28