Україна і світ

Зеленський підписав санкції проти поплічників РФ та заслухав доповідь Сирського про Покровський напрямок

Фото: Офіс президента

Україна запровадила санкції проти майже 150 суб’єктів, які допомагають Росії із авіацією, а також окремо – санкції проти колаборантів.

Крім того, наразі відбувається посилення тиску на західних лідерів щодо дозволів для України на удари вглиб території Росії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення за підсумками 1 вересня.

Зараз дивляться

Обстріл Харкова

Він нагадав, що сьогодні знов Росія по-звірячому вдарила по Харкову.

– Станом на цей час – майже п’ятдесят постраждалих. Усім надається необхідна допомога. Рятувальники продовжують розбирати завали, була інформація про людей під завалами, – сказав президент.

Зеленський додав, щоб під ударом окупантів були звичайні цивільні об’єкти: торговельний центр, Палац спорту, міська забудова.

– Кожен такий удар по Харкову, по інших наших містах і селах доводить правильність нашої тактики зокрема в Курській області – ми маємо витискати війну додому, звідки її принесли в Україну. І не лише в прикордонні райони Росії. Держава-терорист повинна відчути, що таке війна, – сказав він.

Володимир Зеленський також подякував рятувальникам, які працюють на Харківщині, – усьому колективу ДСНС України в Харківській області. Крім того, він відзначив окремих поліцейських та медиків, які проявили себе в допомозі українцям.

Удари вглиб РФ

Глава держави наголосив, що наразі Україна працює над тим, щоб якнайбільше російських військових обʼєктів, російської логістики, критичних обʼєктів їхньої воєнної економіки опинилось у зоні доступу для нашої зброї.

– Зараз це забезпечують наші дрони, і я дякую всім в Україні, хто працює для розробки та виробництва дронів. А також усім, хто працює заради нашої ракетної програми. І всій зовнішньополітичній команді нашої держави, яка переконує партнерів, що далекобійність є ключем для завершення цієї війни. Своїми дронами й ракетами ми здатні виконати частину завдань. Але реальний мир, реальне завершення цієї війни – це комплексне завдання. І щоб примусити Росію до миру, щоб від брехливої риторики про переговори вони перейшли до кроків, щоб завершити війну, щоб очистити нашу землю від окупації та окупантів – потрібні й дієві інструменти, – наголосив президент.

Володимир Зеленський додав, що цими днями й тижнями “наші друзі у світі – і журналісти”, які поширюють правду про цю війну, і значна частина лідерів держав, громадських лідерів, політиків – говорять, як важливо для наближення миру й порятунку життів мати дозволи на далекобійні удари та відповідні далекобійні ракети і снаряди.

– І це залежить від президента Байдена, від прем’єр-міністра Стармера, президента Макрона, канцлера Шольца та інших. Я дякую всім, хто переконує світ бути сильним і врешті перемогти російський терор. Жодна російська ракета, жоден російський удар не повинні залишитись без справедливої відповіді – відповіді зброєю, санкціями, правильною політикою та економічною підтримкою для України й відповіді правосуддя щодо Росії, – сказав глава держави.

Санкції РНБО

Володимир Зеленський також оголосив, що підписав сьогодні кілька нових рішень, а саме санкцій РНБО.

– Майже 150 суб’єктів – юридичних та фізичних осіб, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури Росії. Також ще один пакет санкцій проти колаборантів. Тих, хто обрав працювати на зло – на війну. І завдання для всіх представників України – робити все, щоб українські санкції були синхронізовані зі світовими, – сказав він.

Доповідь Сирського

Також Володимир Зеленський розповів, що 1 вересня він заслухав доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського.

– Передусім про Покровський напрямок. Про наші дії, щоб стримати російські удари там і щоб знищити якнайбільше сил окупанта. А також був звіт і щодо операції в Курській області – кожен день забезпечує нам поповнення обмінного фонду, – розповів президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава держави подякував кожному підрозділу за успіхи на фронті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-01 22:07:11