Україна і світ

Гіпотетична дискусія: Сікорський пояснив свої слова про Крим

Фото: Depositphotos

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща безумовно підтримує територіальну цілісність України, а слова про можливу передачу Криму під мандат ООН була гіпотетичною дискусією серед експертів в режимі “не для протоколу”.

Про це він сказав журналістам під час візиту до США повідомляє PAP.

Сікорський пояснив свої слова про Крим

– Польща, безумовно, підтримує територіальну цілісність України, в цьому немає сумнівів, і я це неодноразово наголошував. Натомість на конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів в режимі не для протоколу, де ми задавалися питанням, як реалізувати пропозиції президента Зеленського щодо повернення Криму. Він говорив про дипломатичні дії, – сказав Сікорський.

Також глава польського МЗС прокоментував неофіційні повідомлення у польських ЗМІ про те, що під час переговорів у Києві з президентом Зеленським виникла гостра суперечка, зокрема на тему складної історії й ексгумації жертв Волинської трагедії.

– Ми підтримуємо Україну у військовому плані, ми підтримуємо Україну фінансовому і гуманітарному вимірах. Але, як це буває між сусідами, іноді є питання, які потрібно вирішити, і ми про це теж говоримо, – зазначив міністр.

За його словами, потрібні більш жваві та ще інтенсивніші контакти з Україною щодо її вступу до ЄС.

– Ми також сподіваємося, що Україна проявить чутливість до наших пропозицій, – додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуться умови миру між Україною і Росією.

На його думку, якби обидві країни захотіли, то тут можна було б знайти спільне рішення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Очільник МЗС Польщі запропонував передати Крим під мандат ООН із місією для підготовки чесного референдуму після перевірки, хто є законними жителями, а потім відкласти це питання на 20 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 10:29:12