Україна і світ

Ратифікація Римського статуту, атака дронів на Москву та Україну: новини 21 серпня

Фото: Факти ICTV

У Росії заявили про найбільшу атаку дронів на Москву за весь час. Натомість Повітряні сили ЗСУ вночі та вдень зафіксували 72 повітряні цілі, які намагалися завдати ударів по Україні.

Росія планує відповідь на Курську операцію, однак Україна знає про наміри Москви.

У США підписали таємну ядерну стратегію, яка передбачає дії для стримування Китаю від розширення ядерного арсеналу.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 21 серпня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Атака дронами по Україні

У ніч на 21 серпня російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 та 69 ударними БпЛА типу Shahed, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Загалом українські захисники неба зафіксували 72 повітряні цілі, з яких збито – 51.

Зокрема, знищено ракету Х-59/Х-69, 50 БпЛА Shahed у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, ще 16 ворожих БпЛА локаційно втрачено. Ймовірно, вони впали під впливом радіоелектронних засобів протидії, проте вся інформація уточнюється.

Водночас зафіксовано перетин ворожого дрону до кордону з Білоруссю через Чернігівську область. Ще один російський безпілотників повернувся у Бєлгородську область, відзвітували ПС ЗСУ.

Фото: Depositphotos

Ратифікація Римського статуту

Верховна Рада України підтримала ратифікацію Римського статуту вдень 21 серпня.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ратифікацією Римського статуту Україна продемонструвала непохитну відданість зміцненню міжнародного правосуддя, зробивши ще один крок до вступу в Європейський Союз.

За його словами, Україна стала 125-м членом Міжнародного кримінального суду після ратифікації Верховною Радою Римського статуту.

Підготовка РФ до відповіді за Курську операцію

Україна знає, що Росія готується дати відповідь за операцію ЗСУ в Курській області, заявив заступник керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

За його словами, Курська операція не завершена, а досвід наступу захисники використають для звільнення тимчасово окупованих територій України.

На думку заступника керівника ГУР, Курська операція багато чого змінить у відносинах інших країн і міжнародної спільноти до України.

Фото: ГУР Міноборони України

Атака дронів на Москву

У Росії заявили про одну з наймасованіших атак дронів на Москву за весь час. Як повідомив мер російської столиці Сергій Собянін, нібито збито 10 безпілотників.

За його словами, сили російської ППО відбили атаку в міському окрузі Подольськ дрона, який летів на Москву.

Мер Москви заявив, що попередньо на місці падіння уламків немає руйнувань та постраждалих. Однак пізніше він повідомив про атаку ще кількох безпілотників.

Секретна ядерна стратегія США

Президент США Джо Байден підписав таємну ядерну стратегію, яка передбачає заходи для стримування Китаю від розширення його ядерного арсеналу, пише видання The New York Times.

Як зазначено у матеріалі, у стратегії йдеться, що протягом наступного десятиліття запаси ядерної зброї КНР конкуруватимуть за обсягами й різноманітністю з американськими.

Так США намагаються підготуватися до можливих скоординованих ядерних викликів з боку Китаю, РФ та КНДР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляє видання, раніше ядерна стратегія США була переважно зосереджена на арсеналі Кремля.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 19:19:36