Україна і світ

Як приготувати баклажани з курячим філе на зиму: рецепт салату


Баклажани з курячим філе на зиму – це не просто заготівля, а справжній делікатес, який можна використовувати як самостійну страву або додаток до улюбленого гарніру.

Рецепт салату з баклажанів з курячим філе на зиму зовсім не складний у приготуванні. Ми впевнені – у нього є всі шанси стати улюбленим у вашій родині!

До речі, замість курячого філе можна взяти індиче чи качине філе. Також вийде смачно та апетитно.

Зараз дивляться

Баклажани з курячим філе на зиму

Для додаткового аромату можна додати до страви трохи нарізаної зелені кропу чи петрушки.

Інгредієнти на 5 півлітрових банок:

  • баклажани – 1 кг 300 г
  • куряче філе – 600 г
  • болгарський перець червоний – 600 г
  • цибуля – 600 г
  • олія – 1 склянка (220 мл) +50 мл для смаження курки
  • томатний соус – 1 склянка
  • оцет 9% – 80 мл
  • цукор – 60 г
  • часник – 4-5 зубків
  • сіль (обов’язково не йодована) – 1 ст. л. чи до смаку
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • перець чилі – дрібка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Замість томатного соусу можна використовувати домашню томатну пасту, розведену водою чи томатний сік – це додасть страві більш натурального смаку.

Салат з баклажанів з курячим філе на зиму покроково:

  1. Усі овочі гарно помити холодною водою. Баклажани почистити та нарізати маленькими кубиками. Якщо хочете – залишити шкірку. Якщо баклажани мають гіркоту, їх можна посолити та залишити на пів години, потім промити.
  2. Філе промити та нарізати маленькими шматочками. М’якоть солодкого перцю нарізати соломкою. Цибулю – тонкими півкільцями. Почищений часник пропустити через прес.
  3. У велику каструлю викласти баклажани, болгарський перець, цибулю та часник. Влити олію (220 мл), додати сіль, цукор, оцет, два види меленого перцю і томатний соус. Все гарненько перемішати й тушкувати після закипання, на середньому вогні, 10 хвилин, щоб овочі стали м’якими, але не розварилися.
  4. Тим часом куряче філе обсмажити на олії до золотавого кольору. Викласти філе до овочів і проварити 5 хвилин.
  5. Гарячу заготівлю викладаємо стерилізовані банки, по плечики та поміщаємо у каструлю застелену тканиною.
  6. Вливаємо теплу воду. Накриваємо банки стерилізованими кришками. Салат з баклажанів з курячим філе на зиму стерилізуємо близько 15-17 хвилин. Цього часу достатньо, щоб філе повністю приготувалося, а заготівля довго зберігалася.
  7. Банки з баклажанами з курячим філе на зиму закатуємо. Заготівлю перестаємо та залишаємо до повного охолодження, накривши теплою ковдрою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 19:07:30